Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Áradások: emelkedett a halálos áldozatok száma Németországban

888.hu

2021.07.19. 13:10

Százhatvanötre emelkedett az ítéletidő halálos áldozatainak száma Németországban, és sokakat továbbra is eltűntként tartanak nyilván – közölték a helyi hatóságok hétfőn. Ugyanakkor valamelyest javult a helyzet az árvizek sújtotta területeken, köztük Passauban, és az időjárás-előrejelzés is bizakodásra ad okot.

 

Rajna-vidék-Pfalzban, az áradások által leginkább érintett tartományban 117-re nőtt a halálos áldozatok száma, és 749-en sérültek meg”

– mondta el a koblenzi rendőrség egyik szóvivője, Verena Scheuer.

Észak-Rajna-Vesztfáliában a legfrissebb adatok szerint 47-en vesztették életüket az ítéletidőben, míg Bajorországban egy ember halt meg a hétvégi áradásokban.

Armin Schuster, a polgári védelmi hivatal vezetője védelmébe vette a német katasztrófavédelmi rendszert, amely a történtek után bírálatok kereszttüzébe került. A tisztségviselő a ZDF német közszolgálati televízió híradójában hangsúlyozta: a figyelmeztető rendszer viszonylag jól vizsgázott. Schuster szerint a legfőbb gond az, hogy

sokszor még fél órával előtte is képtelenség megmondani, hogy hol mekkora mennyiségű csapadék várható.

A német meteorológiai szolgálat szerint hétfőn az ország északi részén mindössze elszórt záporokra lehet számítani, és a délebbre fekvő területeken is többnyire kedvező időjárás várható. Csak a Dunától délre fordulhatnak elő hevesebb esőzéssel járó zivatarok.

Horst Seehofer német belügyminiszter a nap folyamán felkeresi a katasztrófa sújtotta térségeket, hogy ellenőrizze a helyszínen zajló munkálatokat. A belügyminisztérium alá tartozó polgári és katasztrófavédelmi szervezet 2500 segítője van bevetésen az érintett tartományokban.

Vasárnap Angela Merkel német kancellár látogatott el az egyik helyszínre, az Ahr folyó partján található Schuld faluba. Azt ígérte, hogy a szövetségi kormány és a tartományok együtt építik újjá a természeti csapás sújtotta területeket. Jelezte, hogy a kormány már szerdán elindít egy rövid távú segélyprogramot.

Olaf Scholz pénzügyminiszter a Bild am Sonntag című lapnak elmondta, hogy több mint 300 millió eurót készít elő gyorssegélyekre. Hozzátette, hogy a vezetőknek hosszú távú újjáépítési programot kell kidolgozniuk, ami a korábbi árvizek tapasztalatai alapján több milliárd euróba is belekerülhet.

Eközben Passaunál két gumicsónakost mentettek ki a Dunából. A férfiak vasárnap este borultak bele a folyóba, kiáltásaikra a környékbeliek figyeltek fel, és értesítették a hatóságokat. A férfiaknak uszadékfába kapaszkodva sikerült a víz felszínén maradniuk, míg a tűzoltók ki nem mentették őket.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére