Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Argentína megkezdi a Szputnyik V tömeges gyártását

888.hu / MTI

2021.06.02. 21:50

A Latin-Amerikai országok közül Argentína kezdte meg elsőként Szputnyik V gyártását és alkalmazását.

Argentína megkezdi a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina helyi tömeggyártását, miután a tesztelési céllal legyártott első tételek megfeleltek az oltóanyagot kifejlesztő orosz Gamaleja Intézet minőségellenőrzésének – jelentette be szerdán Carla Vizzotti argentin egészségügyi miniszter.

Áprilisban a Laboratorios Richmond argentin cég megkezdte a vakcina tesztgyártását azzal, hogy a minőségellenőrzést követően fokozhatják a termelést.

Vizzotti hangsúlyozta: a Gamaleja Intézet megerősítette, hogy az oltóanyag első és második komponensének három egymást követően legyártott tétele megfelel a minőségi követelményeknek.

„Tegnap kaptunk értesítést arról, hogy a minőségellenőrzés megfelelő eredményt hozott, ezért fokozzuk az első és a második komponens antigénjeinek importját, hogy Argentína is a Szputnyik V gyártási láncolatának részese lehessen”

- tette hozzá.

Korábbi sajtójelentések szerint Argentína júniusban kezdheti meg a helyben Szputnyik VIDA néven forgalmazott oltóanyag tömegtermelését.

Első körben egy-egy millió adag dózist terveznek legyártani az orosz vakcina mindkét komponenséből.

Argentína a járvány újabb súlyos hullámával küzd. A pandémia kitörése óta a dél-amerikai államban 3,8 millió az azonosított fertőzöttek száma, akik közül 78 733-an hunytak el a kórban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére