Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Arra kéri a kormány az embereket, hogy használjanak kevesebb áramot

888.hu

2022.12.12. 15:20

Jönnek az áramkimaradások?

 

Greta Thunberg szülőhazájának kormánya energiatakarékosságra szólította fel a svédeket: Ulf Kristersson miniszterelnök, Ebba Busch energetikai és ipari miniszter, valamint Johan Pehrson munkaügyi és integrációs miniszter közös sajtótájékoztatót tartott az energiabiztonság helyzetéről.

 

A helyzet viszonylag akut. Semmiképpen sem akarunk pánikot kelteni, de azt akarjuk mondani, hogy ez egy nehéz probléma, és hogy jelentős kockázatokkal jár.”

– mondta Kristersson az SVT beszámolója szerint.

Megjegyezte, hogy Svédország legnagyobb atomreaktorának, az Oskarshamn 3-nak az ideiglenes leállítása valódi nyomást gyakorolhat a dél-svédországi elektromos hálózatra, és áramkimaradások kockázatához vezethet.

Azok a vállalatok, amelyek az áramfogyasztás csökkentése érdekében szüneteltetik a termelést, valamilyen kompenzációt kaphatnak.

„Most van itt az ideje a támogatásnak, az erőgyűjtésnek és a megtakarításoknak, hogy átvészeljük ezt a rendkívül feszült időszakot.” – mondta a svéd vezető.

Az ellenzéki szociáldemokraták üdvözölték az elektromos fogyasztás csökkentésére irányuló lépést.

„Teljesen ésszerű, hogy most már tényleg mindannyiunkra gondolunk, és csökkentjük az energiafelhasználást, mert ez minden fogyasztó számára lefelé befolyásolja az árat.” – mondta Mikael Damberg szociáldemokrata képviselő.

 

Nem Svédország az egyetlen skandináv ország, amely energiagondokkal küzd. A szomszédos Finnországban az ország közvilágításának akár 40 százaléka is leállhat a tél folyamán a lehetséges áramkimaradások miatt, és az áramot is adagolni kell.

 

Xavier Piechaczyk, a franciaországi áramszolgáltató elnöke szintén arra figyelmeztetett, hogy országában az energiafelhasználás csökkenése ellenére áramkimaradásokra lehet számítani a tél folyamán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére