Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Asszád: a gyõzelem útjára léptünk

Tóth Dalma

2017.01.08. 21:28

Bassár el-Asszád szíriai elnök szerint Aleppó elfoglalásával elérkeztek egy kritikus pillanathoz, de az igazi végsõ gyõzelem az lesz, ha minden terroristával leszámolnak.
ALEPPÓ, 21:28

Bassár el-Asszád szíriai elnök szerint Aleppó elfoglalásával elérkeztek egy kritikus pillanathoz, de az igazi végső győzelem az lesz, ha minden terroristával leszámolnak.

A kormányerők december 22-én jelentették be, hogy több év után sikerült elfoglalniuk Aleppó egészét – írta hírül az MTI.

Ez kritikus pillanat a háborúban, és a győzelem útjára léptünk"

– szögezte le a szíriai elnök, aki főleg Oroszország segítségének köszönheti, hogy sikerült megerősítenie saját pozícióját a szíriai polgárháborúban.

De ezt nem tekintjük győzelemnek. A győzelem az lesz, ha minden terroristával leszámoltunk"

– tette hozzá Asszád a francia médiumoknak adott interjújában. A szíriai rezsim minden, fegyveres harcot folytató ellenzéki csoportot terroristának tekint.

A rengeteg civil áldozatról és a városok pusztulásával kapcsolatban azt mondta: "ezt az árat néha meg kell fizetni".

Természetesen nekünk, szíriaiaknak nagyon fáj látni országunk egy részének pusztulását, a vérfürdőt, de én még soha nem hallottam, hogy bármelyik háború jó lett volna.Minden háború rossz"

– jelentette ki Bassár el-Asszád.

Szíriában december 30. óta tűzszünet van érvényben, melyet jobbára tiszteletben tartanak. Január végén várhatóan a kazah fővárosban, Asztanában tartanak majd tárgyalásokat a polgárháború politikai megoldásának lehetőségeiről.

A 2011 tavaszán kirobbant szíriai konfliktusban már több mint 310 ezer ember halt meg, és milliók veszítették el otthonukat, s kényszerültek menekülni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére