Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Asszád szerint a nyugati hatalmak egyre gyengébbek Szíriában

Bokor Gábor

2016.11.06. 20:58

A szír elnök a The Times-nak adott interjújában elmondta azt is, hogy egyáltalán nincs lelkiismeret-furdalása, amiatt, hogy hányan haltak már meg az országában.
DAMASZKUSZ, 20:58

A szír elnök a The Times-nak adott interjújában elmondta azt is, hogy egyáltalán nincs lelkiismeret-furdalása, amiatt, hogy hányan haltak meg az országában. 

Terjedelmes interjút közölt vasárnap a brit The Times. Interjúalanyuk a szír elnök, Bassár el-Asszád volt, aki meglepő őszinteséggel válaszolt a kérdéseikre. 

A szír elnök szerint az elmúlt hónapok eredményei alapján látható, hogy a nyugati hatalmak egyre gyengébbek a polgárháború sújtotta országban. 

Nem hiszem, hogy részleteznem kéne, mi is folyik az országomban, azonban az kijelenthető, hogy a nyugati hatalmak egyre kisebb befolyással bírnak" 

– fogalmazott Asszad. 

A szír elnök tette felelőssé az Egyesült Államokat és a vele szövetséges országokat, hogy engedték az Iszlám Államot akkora mértékűre duzzadni, mint amekkora lett. 

Az iszlamisták úgy csempésztek és kereskedtek az olajjal, hogy az Egyesült Államok drónjai és műholdjai mindent láttak. A szemük láttára szereztek óriási vagyonokat, mégsem tettek semmit ellenük" 

– mondta a politikus. 

Asszad közben nem felejtette el jó színben feltüntetni az oroszokat, akik szárazföldi és légitámadásokkal is segítik a szír kormányerők seregeit. 

Ahogy beszálltak az oroszok a háborúba, megváltoztak az erőviszonyok. Olyan mennyiségű és minőségű tüzérségi erejük van, mint nekünk soha nem lesz, ez nyilvánvalóan nagy előny az ISIS-szel szemben" 

– fogalmazott az elnök. 

Elmondása szerint továbbra sem tett le arról, hogy visszaszerezze a hatalmat Aleppó felett. A szíriai felkelések központja három hónapja ostromzár alatt van, melyet hol a lázadók, hol az Iszlám Állam tör fel, azonban teljes egészében senki nem uralja a várost, csupán egy-egy negyedet tudhatnak magukénak a szemben álló felek. 

Aleppó egy részét a terroristák foglalták el. Nyilvánvalóan meg kell szabadulnunk tőlük, fel kell szabadítanunk a várost"

– mondta az elnök, aki kifejtette azt is, hogy nincsenek álmatlan éjszakái az országában történtek miatt, hisz mindent a népért és a szabadságért tesz. Véleménye szerint nem ő kezdte a háborút, hanem a lázadók támadtak ellene fegyverrel, így ő csak megvédte hatalmát. 

Teljesen jól alszom. Ugyanúgy, mint korábban, ugyanúgy eszem és sportolok" 

– mondta mosolyogva az elnök.

(Times of Israel, The Times, Independent

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére