Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztrália a járvány kezdete óta először enyhíti az utazási korlátozást 

888.hu

2021.11.01. 11:00

A koronavírus-világjárvány másfél évvel korábbi kitörése óta Ausztrália hétfőn enyhített először az utazási korlátozásokon, engedélyezve egyes beoltottak számára, hogy szabadon utazhassanak, és hozzájárult számos család egyesítéséhez is.

 

Másfél évvel a világ egyik legszigorúbb határátlépési korlátozásának a bevezetése után, amely egyes kivételes esetektől eltekintve megtiltotta az ausztrál állampolgároknak a külföldről történő beutazást, illetve az ország elhagyását, a Victoria, Új-Dél-Wales államokban és Canberrában élő ausztrálok milliói utazhatnak szabadon.

A külügyminisztérium adatai szerint mintegy 47 ezer ember kíván visszatérni Ausztráliába.

A beoltatlanok továbbra is karanténba kerülnek, illetve negatív Covid-tesztet kell felmutatniuk. A sydneyi volt az első ausztráliai repülőtér, amely bejelentette, hogy hétfőn megnyílik, mert Új-Dél-Wales állam az első, ahol a 16 év feletti lakossága 80 százaléka megkapta a védőoltás mindkét adagját. A melbourni és a canberrai repülőtér hétfőn szintén megnyitott, mivel Victoria állam és az Ausztráliai Fővárosi Terület is elérte az átoltási célkitűzést.

Sydneybe hétfőn 16 nemzetközi járat érkezik és onnan 14 indul. Melbourne-ből öt-öt nemzetközi járat indul, illetve érkezik. A canberrai repülőtér egyelőre nem fogad és nem indít nemzetközi járatokat.

Elsőként az ausztráliai állandó lakosok és állampolgárok léphetnek be szabadon az országba. A szakképzett dolgozók és a diákvízummal utazók előnyben részesülnek a külföldi turistákkal szemben.

A kormány várakozása szerint az év végéig a külföldi turisták is visszatérhetnek az országba.

Az új-zélandi állampolgárok hétfőtől, a szingapúriak november 21-től utazhatnak karantén nélkül Ausztráliába, három napnál nem régebbi negatív koronavírus-teszt, illetve oltási bizonyítvány birtokában. Korábban csak korlátozott számú ausztrál állampolgár és állandó lakhellyel rendelkező külföldi utazhatott be Ausztráliába 14 napos karantén után, amelyet egy szállodában saját költségre kellett eltölteni.

Bár az ausztrálok szabadon utazhatnak külföldre, négy ausztráliai tagállamban és területen, így Nyugat-Ausztrália államban megszigorították a tagállamok határának átlépését.

Míg a delta variáns terjedése miatt Sydneyben és Melbourne-ben hónapokig karantén volt érvényben, a mintegy 25 millió lakosú Ausztráliában a hasonló országokhoz képest viszonylag alacsony maradt a fertőzöttek száma.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére