Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztriában betiltják a muszlim Szürke Farkasok köszönését

Pörge Béla

2018.09.30. 16:20

A Magyarországon is ismert terrorszervezet köszönése mellett más egyéb, a radikális iszlámhoz köthetõ szimbólumot tilt be az osztrák kormány.

Az ÖVP-FPÖ kormány már korábban is felvette a harcot a radikális iszlám ausztriai terjedése ellen, például olyan mecsetek bezárásával, melyek a szélsőséges gondolatok terjedésének a melegágyai voltak, illetve ezek imámjait ki is toloncolták az országból. Azt megelőzően elsőként a burkát tiltotta be nyugati szomszédunk. Most egy újabb lépés jön a harcban.

Ausztria betiltja a radikális iszlámhoz köthető szimbólumokat, a tiltás 2019. március 1-jén lép majd életbe – írja a Kronen Zeitung.

A listán olyan szervezetek vannak, mint például a Muszlim Testvériség, a török Szürke Farkasok, a kurd PKK vagy a palesztin Hamasz.

Érdekesség, hogy ezek mellett a tiltólistára került a horvát Usztasa mozgalom is, mely a II. világháborúban a németek oldalán harcoló, részben fasiszta horvát szervezet hagyományait őrzi.

Sebastian Kurz kancellár, Heinz-Christian Strache alkancellár és Herbert Kickl belügyminiszter is megerősítették, hogy Ausztriában nincs helye ezeknek a szervezeteknek, ezek tagjainak és szimbólumainak sem.

Strache bejegyzésében arról írt, hogy főleg Bécsben reális fenyegetés a radikális iszlám jelenléte, ezért kell fellépni ellene.

Érdekesség, hogy korábban Vona Gábor is használt a Szürke Farkasok kézjeléhez nagyon hasonló köszöntést. Azt ő turáni köszöntésnek nevezte, ami nincs betiltva, ám ettől még senkinek nem ajánljuk, hogy tavasztól EZT a köszöntést használja Ausztriában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére