Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ausztriában betiltják a muszlim Szürke Farkasok köszönését

Pörge Béla

2018.09.30. 16:20

A Magyarországon is ismert terrorszervezet köszönése mellett más egyéb, a radikális iszlámhoz köthetõ szimbólumot tilt be az osztrák kormány.

Az ÖVP-FPÖ kormány már korábban is felvette a harcot a radikális iszlám ausztriai terjedése ellen, például olyan mecsetek bezárásával, melyek a szélsőséges gondolatok terjedésének a melegágyai voltak, illetve ezek imámjait ki is toloncolták az országból. Azt megelőzően elsőként a burkát tiltotta be nyugati szomszédunk. Most egy újabb lépés jön a harcban.

Ausztria betiltja a radikális iszlámhoz köthető szimbólumokat, a tiltás 2019. március 1-jén lép majd életbe – írja a Kronen Zeitung.

A listán olyan szervezetek vannak, mint például a Muszlim Testvériség, a török Szürke Farkasok, a kurd PKK vagy a palesztin Hamasz.

Érdekesség, hogy ezek mellett a tiltólistára került a horvát Usztasa mozgalom is, mely a II. világháborúban a németek oldalán harcoló, részben fasiszta horvát szervezet hagyományait őrzi.

Sebastian Kurz kancellár, Heinz-Christian Strache alkancellár és Herbert Kickl belügyminiszter is megerősítették, hogy Ausztriában nincs helye ezeknek a szervezeteknek, ezek tagjainak és szimbólumainak sem.

Strache bejegyzésében arról írt, hogy főleg Bécsben reális fenyegetés a radikális iszlám jelenléte, ezért kell fellépni ellene.

Érdekesség, hogy korábban Vona Gábor is használt a Szürke Farkasok kézjeléhez nagyon hasonló köszöntést. Azt ő turáni köszöntésnek nevezte, ami nincs betiltva, ám ettől még senkinek nem ajánljuk, hogy tavasztól EZT a köszöntést használja Ausztriában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére