Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai szavazók többsége szerint az FBI Joe Biden személyes Gestapója

888.hu

2022.01.05. 17:20

Sok amerikai szavazó úgy gondolja, hogy a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) Joe Biden demokrata elnök „személyes Gestapója” – derült ki egy kedden közzétett Rasmussen közvélemény-kutatásból.

 

Roger Stone, Donald Trump volt elnök tanácsadója azt mondta, hogy „politizált gengszterek egy csoportja van az FBI élén, akik az FBI-t… Joe Biden személyes Gestapójaként használják.”

– áll a közvélemény-kutatási jelentésben. A szavazók 46 százaléka ért egyet Stone értékelésével, köztük 29 százalék, aki teljes mértékben egyetért. 38 százalékuk nem ért egyet Stone állításával, köztük 25 százalék, aki határozottan nem ért egyet.

A december 29-30-án 1000 amerikai részvételével készült közvélemény-kutatás eredményei azután születtek, hogy az FBI razziát hajtott végre a Project Veritas alapítója, James O’Keefe otthonában, hogy információt keressen Ashley Biden naplójáról. A mintavételi hibahatár +/- 3 százalékpont 95 százalékos megbízhatósági szint mellett.

A szavazók véleménye arról, hogy Christopher Wray FBI-igazgatót befolyásolja-e az elnök, majdnem teljes fordulatot vett. Most a szavazók 50 százaléka gondolja úgy, hogy Wray-t Biden befolyásolja a döntéshozatalban, és csak 26 százalék gondolja úgy, hogy független a kormányzattól. A megkérdezettek 25 százaléka bizonytalan. 2017 májusában 53 százalék gondolta úgy, hogy az FBI igazgatója független, míg 26 százalékuk úgy gondolta, hogy az elnökhöz tartozik.

Ma már csak a szavazók 10 százaléka mondja azt, hogy Wray jobb, mint a többiek, akik korábban betöltötték ezt a posztot. 2020 májusában ez az arány 13 százalék volt, míg 25 százalékuk szerint Wray rosszabb, mint a legtöbb korábbi FBI-igazgató, szemben a 2020-as 17 százalékkal. 37 százalék úgy gondolja, hogy Wray FBI-igazgatói teljesítménye nagyjából megegyezik a legtöbb elődjével, további 28 százalékuk pedig nem biztos benne.

Politikai hovatartozás szerint több demokratának (63 százalék), mint republikánusnak (38 százalék) és független szavazónak (35 százalék) van kedvező benyomása az FBI-ról. A republikánusok 57 százaléka és a független szavazók 56 százaléka kedvezőtlenül látja az FBI-t, szemben a demokraták 30 százalékával. Biden leglelkesebb támogatói inkább az FBI-t részesítik előnyben.

A republikánusok (64 százalék) és a független szavazók (47 százalék) szintén egyetértenek Stone-nal abban, hogy az FBI élén politizált gengszterek egy csoportja áll, akik az FBI-t használják Joe Biden személyes Gestapojaként. A demokraták 30 százaléka egyetért ezzel. A republikánusok és a független szavazók is nagyobb valószínűséggel gondolják úgy, mint a demokraták, hogy az FBI igazgatóját az elnök befolyásolja.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére