Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Megváltoztatják a vásárlási szokásaikat az amerikaiak az infláció miatt

888.hu

2022.06.09. 18:00

Amerikában is minden drágul, borúsnak látja a gazdaság helyzetét az OECD.

 

„Az élelmiszerek árai Amerikában 10,8 százalékkal emelkedtek, ami a legnagyobb 12 havi százalékos növekedés az 1980 novemberével végződő időszak óta” – közölte a Bureau of Labor Statistics a legfrissebb fogyasztói árindex-adataiban.

„A húsok, baromfi, hal és tojás ára 14,3 százalékkal emelkedett, ami a legnagyobb 12 havi százalékos növekedés az 1979. májusi 19,5 százalékos emelkedés óta. A többi főbb élelmiszercsoport árai is emelkedtek az elmúlt egy év során, a gyümölcsök és zöldségek esetében 7,8 százalékos, az egyéb otthoni élelmiszerek esetében pedig 11,0 százalékos volt az áremelkedés”.

 

És az egekbe szökő áraknak még nincs vége.

 

Az Amerikai Automobil Szövetség szerint a benzinárak szinte minden nap új rekordokat döntenek, míg a dízel ára elérte a rekordot, 5,64 dollárt gallononként.

 

Mindez arra kényszeríti az embereket, hogy változtassanak a bevásárlási szokásaikon, hogy meg tudjanak élni.

A megkérdezett felnőttek közel fele (42%) „megváltoztatja a bevásárlási szokásait”, többek között „olcsóbb termékeket választ, kerüli a márkaneveket és csak a legszükségesebbeket vásárolja meg” – derült ki a BMO és az Ipsos negyedévente végzett felméréséből, a BMO Real Financial Progress Indexből.

A jelentés azt is megállapította, hogy „46 százalékuk vagy kevesebbet vacsorázik, vagy tudatosan kevesebbet költ, amikor étteremben étkezik” – írta meg a Daily Wire.

 

 

Laurence Boone, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárhelyettese és francia közgazdász szerint is „meglehetősen borúsak” a gazdasági kilátások.

 

A háború folytatódik, ami felhajtja az inflációt és lassítja a növekedést. Oroszország agressziójának mindannyian megfizetjük az árát – a zavarok felhajtották az élelmiszer- és energiaárakat, amelyek mindannyiunkra, de különösen a legkiszolgáltatottabbakra nagy terhet rónak.”

– jelentette ki.

 

Laurence Boone (Photo by ERIC PIERMONT / AFP)

 

Az OECD az Egyesült Államokra vonatkozó bruttó hazai termék (GDP) növekedési kilátását is 3,7%-ról 2,5%-ra csökkentette. Ennek okát nagyrészt az ukrajnai orosz invázió okozta fennakadásokkal magyarázza.

 

Az OECD új előrejelzései azt mutatják, hogy a háborúnak milyen nagy és globális hatása van az inflációra, amely Németországban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban már 40 éves csúcsot ért el”

– közölte a szervezet.

 

A hét elején a Világbank is csökkentette 2022-es növekedési előrejelzését 4,1%-ról 2,9%-ra, és „az elmúlt 80 év legélesebb lassulására” figyelmeztetett.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére