Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Antifa egy nemzetközi terrorszervezet

888.hu

2021.11.02. 18:20

Janez Janša, Szlovénia miniszterelnöke „nemzetközi terrorszervezetnek” nevezte az Antifa szélsőbaloldali csoportot a hétvégi franciaországi erőszakos cselekmények után.

 

Janez Janša szlovén miniszterelnök a Twitter közösségi médiahálózaton tette meg észrevételeit:

Az Antifa egy globális terrorszervezet. A pénzügyi spekulánsok tőkéje által támogatott, a működésükkel okozott káosz révén profitot termelő szervezet.”

A szlovén államfő Andy Ngo amerikai újságíró bejegyzésére reagált, amely az Antifa hétvégi, a franciaországi Nantes városában történt erőszakos cselekményekre hívta fel a figyelmet, amelyek során a szélsőbaloldali szélsőségesek megpróbálták megzavarni Éric Zemmour konzervatív író és francia elnökjelölt-aspiráns találkozóját.

A Le Figaro című lap beszámolója szerint szombaton mintegy 600 szélsőbaloldali gyűlt össze Nantes-ban, hogy szembeszálljon Zemmourral, néhányan a halálát követelő rigmusokat skandáltak, és összecsaptak a rendőrökkel.

Tudjuk, ki volt Joszif Sztálin, tudjuk, hogy több százezer ember halálát okozta, ezek az emberek csak a távoli leszármazottai”

– reagált Zemmour a szélsőbaloldaliak megmozdulására.

Az erőszakról készült felvételeket, valamint a Zemmour meggyilkolását követelő graffitiket Clément Lanot francia újságíró mutatta be. Janez Janša miniszterelnök nem az első vezető, aki terroristacsoportnak bélyegzi az Antifát. Donald J. Trump volt amerikai elnök még az év elején, hivatalából való távozása előtt sürgette Mike Pompeo volt külügyminisztert, hogy minősítse terroristacsoportnak az Antifát.

Egy évvel korábban William Barr volt amerikai igazságügyi miniszter kijelentette, hogy

az Antifa tagjai olyan erőszakos cselekményekben vettek részt, amelyek belföldi terrorizmusnak minősülnek.

„Az Antifa és más hasonló csoportok által szított és végrehajtott erőszak belföldi terrorizmusnak minősül, és ennek megfelelően fogjuk kezelni” – mondta Barr.

2019-ben, amikor Trump elnök először tárgyalt az Antifa terroristacsoporttá nyilvánításáról, Európa-szerte, különösen Németországban baloldali személyiségek reagáltak erre, és kinyilvánították, hogy támogatják a szélsőséges csoportot – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére