Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az antiszemita muszlim migránsoknak meg kell látogatniuk a koncentrációs táborok emlékhelyeit

Tóth Dalma

2018.04.24. 17:28

Az elmúlt hetekben többször is elõfordult, hogy muszlim migránsok zsidókat bántalmaztak Németországban. A történtek kapcsán most a Németországi Muszlimok Központi Tanácsának vezetõje is megszólalt.
BERLIN, 17:28

Az elmúlt hetekben többször is előfordult, hogy muszlim migránsok zsidókat bántalmaztak Németországban. A történtek kapcsán most a Németországi Muszlimok Központi Tanácsának vezetője is megszólalt.

Aiman Mazyek szerint az iszlám tanainak ellentmond a zsidókkal szembeni gyűlölet és erőszak.

Az antiszemitizmus, a rasszizmus, és a gyűlölet az iszlám főbűnei, ezért soha nem is fogjuk őket tolerálni – jelentette ki a Rheinische Post című német lapban. Hozzátette, hogy a muszlim közösségnek dolgoznia kell a problémán.

Merkel a Channel 10 nevű izraeli hírcsatornának adott exkluzív interjújában beszélt arról, hogy a migránsok és más arab felmenőkkel rendelkező emberek egy újfajta antiszemitizmust hoztak be az országba.

Mazyek a kancellár szavai kapcsán kijelentette, hogy egyrészről igaza van, másrészről viszont be kell ismerni, hogy az antiszemitizmus nem a migránsokkal együtt érkezett Németországba. Azonban Mazyek is belátta, hogy problémát jelent a muszlim zsidógyűlölet.

Komolyan vesszük, hogy bizonyos migránsok között antiszemitizmus uralkodik, ezért foglalkozunk a problémával – jegyezte meg.

A muszlim migránsok számára lehetőséget biztosítanak, hogy találkozzanak, beszélgessenek zsidókkal, valamint külön oktatási programokban vehetnek részt, amelyeknek része a korábbi koncentrációs táborok felkeresése.

Angela Merkel azután szólalt meg, hogy több, muszlimok által elkövetett, antiszemita indíttatású támadásra is sor került az elmúlt hetekben Németországban. Az egyik elhíresült esetben egy kipát viselő férfit fényes nappal Berlin egyik utcáján bántalmaztak. A történtek után kiderült, hogy a kipát viselő férfi valójában arab volt, csak be akarta bizonyítani a barátjának, hogy nem veszélyes fényes nappal kipát hordani, de nem jött össze. Az elkövető egy 19 éves szíriai migráns volt, aki végül feladta magát a rendőrségen.

Az interjú során Merkel beszélt arról is, hogy aggasztja, hogy a zsidó iskolákat továbbra is rendőröknek kell őrizniük a nap 24 órájában.

A Németországi Zsidók Központi Tanácsának elnöke, Josef Schuster arra szólította fel a zsidókat, hogy a nagyobb német városokban inkább ne hordjanak kipát, hogy ne kerüljenek veszélybe.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére