Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egyik svéd miniszter szerint az idõsekkel van a baj, nem a migránsokkal

Tóth Dalma

2018.04.30. 12:00

Annika Strandhäll szociális ügyekért felelõs miniszter szerint az idõsek terhelik túl az egészségügyi rendszert, nem a migránsok - írja az Aftonbladet.
SVÉDORSZÁG, 12:00

Annika Strandhäll szociális ügyekért felelős miniszter szerint az idősek terhelik túl az egészségügyi rendszert, nem a migránsok – írja az Aftonbladet.

A svéd egészségügyi rendszer túlterhelt, de Strandhäll szerint ez nem a tömeges migrációnak köszönhető, hanem sokkal inkább az időseknek. Sokak szerint viszont a tömeges migrációnak köszönhetően romlott meg az egészségügyi rendszer, az Aftobladet svéd lap erről meg is kérdezte a minisztert.

"Ez nem igaz, ez nem igaz! A svéd népesség gyorsan öregszik. Naponta 3,5 órával növekszik a várható élettartam, és egyre több olyan krónikus betegséggel küzdő ember van, aki egész életében egészségügyi ellátásra szorul, 30 évvel ezelőtt sokkal kevesebben voltak, mint ma" – válaszolta.

Strandhäll szerint a 70 év felettiek aránya 300 000 ezerrel fog nőni 2025-re, ami nagy problémát jelent, ellentétben a migránsok befogadásával.

A nagy számban érkező illegális bevándorlók komoly betegségeket, fertőzéseket hordhatnak be Európába.

A szakemberek elsősorban a diftéria, a malária és a tuberkulózis elterjedésétől tartanak. Ezen betegségek ellen mind létezik gyógyszer vagy vakcina, ezért igyekeznek minden migránst beoltani, azonban ennek anyagi és humán erőforráshoz köthető korlátai is vannak. 

A migránsoknak köszönhetően nemrég Münchenben történtek tbc-s megbetegedések. A bajor város egyik olyan iskolájában, ahol főleg migránsok tanulnak, több diák és egy tanár is tuberkulózisos lett.

Kapcsolódó sztori: Néhány idősebb svédnek elege lett egy migránsbandából és elkergették őket

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére