Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az egymást követő sokkok miatt egy bizonytalanabb világ felé megyünk az IMF szerint

888.hu

2022.10.09. 18:20

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatója, Kristalina Georgieva elmondta, az olyan sokkoló globális események, mint a koronavírus világjárvány, az orosz-ukrán háború és az éghajlati fenyegetések hatalmas károkat okoztak az emberek életében az elmúlt három évben.

 

Az egymást követő sokkok 2026-ig 4 billió dollárnyi globális termeléskiesést fognak okozni.”

– figyelmeztetett Kristalina Georgieva, hozzátéve, hogy az IMF 2022-re 3,2 százalékra, 2023-ra pedig 2,9 százalékra rontotta a gazdasági növekedésre vonatkozó előrejelzését.

Ez már a harmadik egymást követő leminősítés, hiszen a Breitbart is megjegyzi, hogy az IMF már áprilisban és júliusban is csökkentette a növekedési előrejelzéseket.

Az alap jövő heti éves ülése előtt a Georgetown Egyetemen tartott beszédében Georgieva közölte, hogy a világgazdaságban alapvető elmozdulás történt a viszonylagos kiszámíthatóság világából a bizonytalanabb világ felé.

Elmondta, hogy az olyan sokkoló globális események, mint a koronavírus világjárvány, az orosz-ukrán háború és az éghajlati fenyegetések mérhetetlen károkat okoztak az emberek életében az elmúlt három évben.

 

Ezek együttes hatása a globális árnövekedést, különösen az élelmiszer- és energiaárak emelkedését idézi elő, ami megélhetési válságot okoz.”

– közölte.

Georgieva szerint a fokozott gazdasági bizonytalanság időszakában létfontosságú, hogy a világgazdaság stabilizálása érdekében azonnali kihívásokkal foglalkozzunk.

 

Az IMF éppen ezért sürgeti, hogy a recesszió magas kockázata okán legyen az első számú prioritás a világméretű infláció elleni küzdelem.

Úgy látja, hogy máskülönben az infláció „lehorgonyozódik és bebetonozódik” a jövőben, mely hatalmas károkat okozna az embereknek is.

 

Georgieva szerint a második globális gazdasági prioritásnak a felelősségteljes költségvetési politikák kialakításának kellene lennie, hogy megvédjék az alacsonyabb jövedelmű háztartások kiszolgáltatottjait anélkül, hogy azzal az inflációt megnövelnék.

 

A koronavírus-járvány berobbanását, tehát 2019-et követően jövő héten Washingtonban is össze fognak gyűlni több mint 180 ország pénzügyminiszterei és jegybankelnökei az IMF és a Világbank első közös személyes találkozójára. A két globalista szervezet a világgazdaság jövőjére vonatkozó közös terv kidolgozására fog törekedni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére