Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az élelmiszeripart is megtépázza az energiaválság

888.hu

2023.01.05. 16:00

Nem bírják kifizetni a rezsit.

 

A Cofigeo nevezetű vállalat több francia élelmiszermárka, köztük a William Saurin, a Garbit and Raynal és a Roquelaure tulajdonosa bejelentette, hogy nyolc franciaországi gyárából négyet bezár a megugró energiaköltségek miatt, ami a vállalat 1200 dolgozójából 800-at érint.

A lépés eredetileg december 6-án történt, de január 2-án lépett hatályba, és a Capdenac, Pouilly-sur-Serre, Camaret-sur-Aigues és Lagny üzemek bezárnak, a termelés pedig leáll – írja a Le Figaro című lap.

„A döntés célja, hogy megbirkózzon az energiaköltségeinek (a főzéshez és a főtt ételek és anyagok sterilizálásához szükséges gáz és áram) látványos emelkedésével, amely az év elejétől kezdve tízszeresére nőtt.” – áll a csoport közleményében.

A csoport figyelmeztetett, hogy energiaköltségei idén ugrásszerűen meg fognak nőni, Mathieu Thomazeau elnök szerint „egyik napról a másikra 4 millió euróról 40 millió euróra fognak emelkedni”.

A Cofigeo az első nagy élelmiszeripari gyártó, amely ilyen radikális intézkedéseket hozott az energiaköltségek kezelésére, de a Le Figaro szerint az ágazat más vállalatai is nagy nehézségekkel küzdenek az energiaárak emelkedéséhez való alkalmazkodásban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére