Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU aggódik az ukrajnai háborúból származó fegyverek csempészése miatt

888.hu

2022.10.29. 12:25

Ylva Johansson belügyekért felelős uniós biztos felvázolta az Európai Unió tervét, amelynek célja, hogy megakadályozza, hogy az ukrajnai konfliktusból származó fegyverek a tagállamok bűnözőinek kezébe kerüljenek.

 

Johansson kijelentette, hogy az EU jobban felkészült az illegális fegyverkereskedelem elleni küzdelemre, mint a korábbi években, amikor fegyvereket csempésztek ki a volt jugoszláv államokból és kerültek a bűnözők kezébe szerte a kontinensen.

Johansson szerint nagy a kockázata annak, hogy fegyverek érkeznek az EU-ba, és azt mondta:

Jelenleg a fegyvereket az orosz invázió elleni védekezésre használják. De egy nap ennek a háborúnak vége lesz, és megtanultuk, hogy a fegyverek jóval a háború befejezése után is elveszhetnek.”

– számolt be a svéd SVT televízió.

Johansson szerint az EU már felállított egy biztonsági központot az Ukrajnával határos Moldovában, hogy fellépjen az országon keresztül történő esetleges fegyvercsempészet ellen, amely az Europol európai rendőrségi ügynökség és a Frontex határőrizeti ügynökség tagjaiból áll.

„Moldovának hosszú határa van Ukrajnával, amelynek nagy részét az oroszok ellenőrzik Transznisztrián keresztül. Fontos, hogy ott legyünk, és Moldovával együtt erősítsünk.” – mondta Johanssen.

Az Ukrajnából az Európai Unióba csempészett fegyverekkel kapcsolatos aggodalmak már hónapokkal korábban óta felmerültek, egy májusi jelentés szerint már fegyvereket is árultak titkosított üzenetküldő alkalmazásokon keresztül, de nem volt egyértelmű, hogy ukrán vagy orosz állampolgárok adták-e el a fegyvereket.

Az állítólagosan kínált fegyverek között voltak AK-47-es puskák, amerikai gyártmányú puskák, mint az M4 és az M16, valamint más NATO-országokból származó fegyverek.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére