Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU ideiglenes politikai megállapodásra jutott a digitális piaci törvényről

888.hu

2022.03.29. 14:20

A megállapodás (DMA) célja annak biztosítása, hogy egyetlen olyan online platform sem élhet vissza hatalmával, amely az online információkat ellenőrzi, és nagyszámú felhasználó számára kapuőrként működik, illetve nem befolyásolhatja hátrányosan a platform felhasználóihoz hozzáférni kívánó más vállalatokat.

 

A világegyetem nagy technológiai urai újabb nehézséggel néznek szembe, mivel az Európai Unió Tanácsa és az Európai Parlament ideiglenes politikai megállapodásra jutott a digitális piaci törvényről (DMA).

A DMA megkísérli majd megszelídíteni az olyan technológiai vállalatok, mint az Amazon, a Google és a Facebook versenyellenes hatalmát, amelyeket a törvény „kapuőröknek” nevez.

A Variety jelentése szerint a DMA kidolgozása 16 hónappal ezelőtt kezdődött,

és egyértelmű szabályokat határoz meg az online platformokra vonatkozóan.

 

A DMA a „kapuőr” vállalatot olyan platformként határozza meg, amelynek éves bevétele az elmúlt három évben legalább 7,5 milliárd eurót tett ki az EU-ban. A 75 milliárd eurós piaci értékelést elérő vállalatok szintén kapuőrnek tekinthetők, ha legalább 45 millió havi felhasználóval és 10 000 üzleti felhasználóval rendelkeznek az EU-ban.

A kapuőrként megjelölt cégek nem rangsorolhatják saját termékeiket vagy szolgáltatásaikat másokénál magasabbra, amivel olyan vállalatokat, mint a Google és az Amazon, többször is megvádoltak. A kapuőröknek az is tilos, hogy a szolgáltatás során gyűjtött személyes adatokat egy másik szolgáltatás céljaira újra felhasználják, bizonyos szoftveralkalmazásokat előre telepítsenek, tisztességtelen feltételeket alakítsanak ki az üzleti felhasználók számára, vagy az alkalmazásfejlesztők számára előírják, hogy bizonyos szolgáltatásokat, például fizetési rendszereket – köztük az Apple Apple Pay processzorát – használjanak ahhoz, hogy az alkalmazásboltokban szerepeljenek.

Ha egy vállalat megszegi ezeket a szabályokat, akkor a világméretű árbevételének akár 10 százalékáig terjedő bírságot kockáztat,

 

az ismételt jogsértések esetén pedig a világméretű árbevétel akár 20 százalékáig terjedő bírságot. Ha egy „kapuőr” nyolc éven belül háromszor sérti meg a szabályokat, az Európai Bizottság piaci vizsgálatot indíthat, és magatartási vagy strukturális korrekciós intézkedéseket szabhat ki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére