Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az EU szerint biztonságos, legális és jól irányított migrációra van szükség

888.hu/MTI

2022.12.18. 20:30

Az Európai Unió szerint biztonságos és legális migrációra van szükség, a jól irányított beutazási lehetőségek ugyanis lehetővé teszik az unió számára, hogy felszabadítsa az emberi mobilitásban rejlő hatalmas lehetőségeket – közölte ki az Európai Bizottság a migránsok nemzetközi napja alkalmából vasárnap.

 

Az uniós bizottsági közlemény szerint a legális migráció biztosítása beruházást jelent az uniós gazdaságba és az európai társadalom egészébe. Ez véleményük szerint hozzájárul ahhoz, hogy Európa versenyképesebbé, összetartóbbá és ellenállóképesebbé váljon.

 

A legális migrációs útvonalak létrehozása nemcsak gazdasági előnyökkel jár, hanem segíthet csökkenteni az illegális és nem biztonságos migrációt, valamint az embercsempészetet.”

– fogalmaztak.

 

A bizottsági közlemény kiemelte továbbá, hogy a tehetségekért folyó globális versenyben a migráció fontos eszköz az EU-ban egyre növekvő szakemberhiány kezelésére. Az EU ezért arra törekszik, hogy új utakat teremtsen a legális migráció számára, például a tehetséggondozás és az oktatás területén kölcsönösen előnyös programokat hoz létre számos partnerországgal, köztük Tunéziával, Marokkóval és Egyiptommal.

Az Európai Unió és tagállamai együttműködnek a partnerországokkal a biztonságosabb, rendezettebb és jól kezelt migráció biztosítása érdekében. Ez minden érintett javát szolgálja – húzták alá. „Ki kell aknáznunk az emberi mobilitásban rejlő lehetőségeket.” – tette hozzá közleményében az Európai Bizottság.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére