Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Európai Parlament elnöke szerint kell a kvóta, de kellenek az afrikai migránsok is

Sümeghi Lóránt

2019.01.30. 13:00

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke a Twitter-oldalán osztotta meg gondolatait azzal kapcsolatban, hogy szüksége van Európának az afrikai migránsokra, s annak érdekében, hogy minél hamarabb szét lehessen õket teríteni az unióban, alkalmazni kellene a kvótarendszert.

Az EP-elnök nem először tett a – honi és nemzetközi liberális szavazók szerint nem létező – kvóták mellett kiálló kijelentést, ugyanis tavaly decemberben ez ügyben úgy nyilatkozott, hogy "az Európai Parlament készen áll arra, hogy új javaslatot vegyen fontolóra, amely általános szabályként határozná meg a migránsok tagországok közötti szétosztásán alapuló kötelező szolidaritási kvótamechanizmust".

Akkori kijelentését most egy, a Twitteren közzétett bejegyzésben tetézte, melyben azt írta, hogy

elfogadhatatlan, hogy az uniós tagországok szemet hunynak afelett, ami a Földközi-tengeren történik. Ezzel elárulják az európai projekt és állampolgárok elvárásait. Az Európai Parlament által megszavazott kötelező kvótamechanizmus azonnali bevezetésére lenne szükség."

Tajani bejegyzése egy Soros-féle NGO által pénzelt migránsmentő hajó ügyére utal, amelynek kikötési engedélyét eddig megtagadta az Orbán Viktorral is kifejezetten jó kapcsolatot ápoló olasz belügyminiszter, Matteo Salvini.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére