Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az európai Zöldek összefognának a Néppárttal, de gondjuk akadt Orbánnal

Tóth Dalma

2019.03.08. 13:18

A Néppárt annak érdekében, hogy továbbra is megõrizhesse vezetõ erejét, összefogna a bevándorláspárti Zöldekkel. A közeledést, mint kiderült, a Zöldek is szívesen fogadják, viszont Orbán Viktor nemzeti, családvédelmi, bevándorlásellenes politikájával gondjuk van.

Az Európai Zöld Párt hivatalosan is elindította európai parlamenti választási kampányát. Tizenkét pontban foglalták össze programjukat, amelyben a klímaváltozás elleni harcra, a fenntartható gazdaságra és korrupció visszaszorítására helyezték a hangsúlyt – írja a Politico. A kampányindító eseményen közölték, szívesen részt vennének egy Néppárt által vezetett Európa-párti koalícióban, de ennek van egy feltétele. Mégpedig az, hogy a Néppárt hajtson végre alapvető változtatásokat a párton belül, és a konzervatívok húzódjanak sokkal inkább középre, mivel szerintük a Néppárt nem elég megengedő például a bevándorlás kérdését illetően. Megjegyezték azt is: a pártszövetség eddig túl finoman bánt Orbán Viktorral.

Habár a Néppárt lehet az európai parlamenti választások győztese, a pártszövetség valószínűleg töredezettebb lesz, mint eddig volt. Azaz a Néppártnak a korábbiaknál még több partnerre lesz szüksége ahhoz, hogy elképzeléseit megvalósíthassa.

Mi folyik valójában?

A Századvég csütörtökön 10 pontban foglalta össze, hogy miről szól a néppárti ultimátum, mely szerint a Fidesznek három feltételt kell teljesítenie ahhoz, hogy ne zárják ki őket a pártból:

  1. Fejezzék be a Brüsszel elleni kampányt,
  2. kérjenek bocsánatot,
  3. a Soros-egyetem maradjon Budapesten.

Az utolsó követelésükkel elárulták, hogy kinek a kezében vannak. Erre csak ráerősítettek azzal, hogy összefognának a bevándorláspárti baloldali, liberális és zöldpártokkal, hogy megőrizhessék domináns pozíciójukat. Ehhez viszont útban van a Fidesz. A Néppárt tisztában van azzal, hogy ha nem eszközöl változtatásokat a májusi európai parlamenti választások után, akkor meg fog gyengülni, szóval szükségük van a Zöldekre. Ahogy a Századvég is írja, ha a néppárti mesterterv megvalósul, akkor az Európai Parlamentben két nagy erőcsoport áll majd egymással szemben: a bevándorláspárti establishment erők, a régi elit, benne a Néppárttal és a migrációt megállítani akaró, Európa keresztény kultúrája mellett elkötelezett és az európai polgárok mellett álló nemzeti erők.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére