Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az FBI eldöntheti az amerikai elnökválasztás kimenetelét

Tóth Dalma

2016.10.28. 22:28

Hillary Clinton email-botrányával kapcsolatosan újra nyomoz az FBI.
WASHINGTON, 22:28

Hillary Clinton email-botrányával kapcsolatosan újra nyomoz az FBI.

A demokrata elnökjelöltet azzal vádolják, hogy még külügyminiszterként titkosított levelezést folytatott magánszervereiről. Már korábban is indult nyomozás az ügyben, de az FBI lezárta azt. Az amerikai elnökválasztás előtt tizenegy nappal azonban újabb levelek kerültek elő, a nyomozást pedig újraindították.

James Comey a szövetségi nyomozóiroda igazgatója azt közölte levelében, hogy olyan, az eredeti ügyhöz nem kapcsolódó emaileket fedeztek fel, amely alapján el lehet dönteni, hogy a demokrata elnökjelölt külügyminiszterként tanúsított hanyag adatkezelése a törvényesség határain belül van -e.

Hillary Clinton 2009-2013 között külügyminiszterként a nemzetbiztonsági szabályokat áthágva privát szervereket és eszközöket használva küldött és fogadott több tízezer emailt, majd ezeket egyszerűen törölte ahelyett, hogy szabályszerűen archiválta volna őket. Az ügyben korábban már indult nyomozás a Külügyminisztérium és az FBI részéről is.

Kiderült, hogy Hillary Clinton folyamatosan figyelmen kívül hagyta a biztonsági figyelmeztetéseket, ami nem méltó egy leendő elnökhöz. A vizsgálat szerint azonban ezzel nem követett el bűncselekményt, csupán hanyag volt – ami nem büntetőjogi kategória.

Donald Trump sikerként értékelte a nyomozás újraindítását. A republikánus elnökjelölt korábban is élesen bírálta Hillaryt az email-botrány miatt. Kijelentette, hogy ő bizony börtönbe záratná a demokrata elnökjelöltet és megígérte, hogy egy különleges ügyészt bíz meg az ügy kivizsgálásával.

Hillary Clinton és kampánystábja egyelőre nem kommentálta a nyomozás újraindulásával kapcsolatos híreket.

(DW, CNN)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére