Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olasz hatóságok lefoglalták a menekültekkel érkezett Sea-Watch 3 hajót

MTI, 888.hu

2021.03.22. 08:10

A biztonsági előírások megsértése címén a szicíliai Augusta kikötőjében lefoglalták a Sea-Watch 3 nevű német hajót, amely március elején 385 bevándorlóval a fedélzetén érkezett – közölte vasárnap este az olasz parti őrség.

 

A Sea-Watch német civil szervezet hajóját átvizsgálták. A nyilvánosságra hozott jegyzőkönyv szerint a német felségjelzésű hajó kereskedelmi járműként tartják nyilván, ami azt jelenti, hogy nem szállíthat 22 embernél többet, a legénységet is beleszámítva.

A hatóságok kiemelték, hogy a Sea-Watch 3 a mólóra és a kikötő vizébe eresztette az elhasznált motorolajat, s nem megfelelően tárolta a hulladékot, amelyet szintén a kikötő területén halmozott fel. A parti őrség szakértőinek a hajó biztonsági és tűzvédelmi berendezéseivel kapcsolatban is fenntartásaik voltak, megjegyezve, hogy a fedélzeti mentőcsónakok nem felelnek meg a szabványelőírásoknak. Számos más hiányosság miatt a parti őrség úgynevezett közigazgatási foglalást rendelt el, amíg a hajó üzemeltetői nem számolják fel a szabálytalanságokat.

A parti őrség hivatalból minden olasz kikötőbe érkező külföldi felségjelzésű hajót átvizsgálhat. A hatóság adatai szerint 2017 óta több mint 5800 kereskedelmi hajót ellenőriztek, s ezek közül 268-at foglaltak le.

Mario Draghi kormányának februári megalakulása óta a Sea-Watch 3 az első bevándorlókkal érkezett civil hajó, amely kikötött az olaszországi partoknál.

A Corriere della Sera című napilap korábban rámutatott, hogy miközben Matteo Salvini, a jobboldali Liga pártot vezető korábbi belügyminiszter a kikötők lezárásával igyekezett feltartóztatni a civil szervezetek hajóit, utódja, Luciana Lamorgese a már kikötött hajókat lefoglaltatja, így lassítva ismételt indulásukat. Amióta Luciana Lamorgese a tárcavezető, vagyis 2019 szeptemberétől minden civil hajót a megérkezése után lefoglaltak.

Ezzel egy időben az Ocean Viking is kikötési engedélyt kért.

A francia SOS Méditerranée nem kormányzati segélyszervezet hajója líbiai vizeken 116 embert vett a fedélzetére. Az Ocean Viking utoljára február elején kötött ki a szicíliai Augustában, akkor 422 bevándorlóval, akik közül 46-nak pozitív lett a koronavírustesztje.

Jelenleg az Open Arms spanyol segélyszervezet hajója is a Földközi-tengeren tartózkodik. Ugyanaz a hajó, amelynek a 2019 nyarán történt feltartóztatásáért Matteo Salvinivel szemben a szicíliai Palermóban szombaton előzetes bírósági ülés zajlott.

Az év eleje óta valamivel több mint hatezren érkeztek Olaszországba, míg a tavalyi esztendő ugyanezen időszakában 2738-an. Két éve január 1-je és március 20-a között ez a szám 398 volt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére