Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az olasz jobboldal betiltaná a kommunizmust és az iszlamizmust

888.hu

2021.06.08. 18:00

A Giorgia Meloni vezette jobboldali ellenzéki Olasz Testvérek (FdI) párt egy olyan törvényjavaslatot terjesztett elő, amely a kommunizmus betiltására irányul, egy olyan törvény alkalmazásával, amely már tiltja a fasizmust Olaszországban.

 

Az FdI több képviselője az olaszországi kommunizmus betiltásáról terjesztett be egy törvényjavaslatot, az Európai Parlament által jóváhagyott 2019-es kommunista- és náciellenes határozatra hivatkozva.

Az Il Giornale című olasz lap beszámolója szerint Meloni pártja kijelentette, hogy „ideje a kommunista rezsimet és a fasiszta rezsimet egyenlővé tenni”, és hogy a fasizmus tilalmát egyszerűen ki kell terjeszteni a kommunizmusra, beleértve a szovjet, kubai és venezuelai modelleket is.

Az új törvényjavaslat célja olyan rendelkezések meghozatala, amelyek rendszabályozzák azokat a csoportokat, mozgalmakat és politikai pártokat, amelyek „kommunista totalitárius ideológiák vagy szélsőséges iszlám vallási ideológiák szerint antidemokratikus célokat követnek”.

A párt a laza határpolitikát is támadta, mondván, hogy az ellenőrizetlen tömeges migráció hozzájárul a szélsőséges iszlám ideológiák által jelentett veszély terjedéséhez.

A törvényjavaslat benyújtására hónapokkal azután került sor, hogy Giorgia Meloni és a spanyol VOX vezetője, Santiago Abascal tavaly novemberben több mint 70 társával együtt aláírta az antikommunista „madridi chartát”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére