Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az orlandói merénylõ apja a tálibokkal szimpatizál

888.hu

2016.06.13. 21:28

Egyre több hír érkezik az orlandói merénylet körülményeirõl és magáról a merénylõrõl. A legújabb értesülések szerint a merénylõ apja politikai-közéleti szereplõ volt az USA-ban. Seddique Mateennek saját Youtube csatornája van, több magas rangú politikussal is találkozott már Washingtonban, támogatja a tálibokat és gyûlöli Pakisztánt.
WASHINGTON, 21:28

Egyre több hír érkezik az orlandói merénylet körülményeiről és magáról a merénylőről. A legújabb értesülések szerint a merénylő apja politikai-közéleti szereplő volt az USA-ban. Seddique Mateennek saját Youtube csatornája van, több magas rangú politikussal is találkozott már Washingtonban, támogatja a tálibokat és gyűlöli Pakisztánt.

Az orlandói merénylő apja, Seddique Mateen áprilisban járt az amerikai Kongresszus épületében, meglátogatta az USA Külügyminisztériumát és több magas rangú politikussal is találkozott washingtoni útján. Mateen többször is hangot adott korábban annak, hogy ő szeretne lenni Afganisztán következő elnöke.

Omar Mateen vasárnapra virradó éjszaka a floridai Orlando egyik melegbárjában kezdett lövöldözni. A támadásban 50-en meghaltak és 53-an megsebesültek.

Seddique Mateen Facebook oldalán több áprilisi kép is látható, amelyeken az USA külügyminisztériuma és a Demokrata Párt Külügyi Bizottságának épülete előtt pózol.

Eddig nagyrészt elkerülte a sajtó figyelmét a családfő közéleti szerepvállalása. Seddique Mateen-nak van egy saját Youtube-csatornája, ahova rendszeresen feltölti politikai eszmefuttatásait. A műsor neve Durand Jirga Show, és a Payam-e-Afghan csatornán találhatóak a korábbi adások. Eddig több nyílt levelet is írt Obama elnöknek és érdekes módon többször is kiállt az afganisztáni tálibok mellett.

A külügyi bizottsággal történt áprilisi találkozói során az Afganisztánt érintő biztonsági kérdésekről esett szó.

2015-ben a férfi több, rangos kongresszusi képviselővel is találkozott: a repunlikánus Charlie Rangel, Dana Rohrabacher és Ed Royce – aki a képviselőház külügyi bizottságának elnöke – is rajta volt a listán.

 

Seddique több olyan Youtube videón is látható, ahol egy sor politikai kérdésről fejti ki nézeteit. Az egyikben bejelentette, hogy indulni szeretne Afganisztán elnöki posztjáért. Vannak érdekesebb videói is, például az "Afgán nép, szállj szembe Pakisztánnal" és a "A pakisztáni titkosszolgálat és a hadsereg az USA igazi ellensége".

Pakisztán fontos szövetségese az USA-nak a térségben. Ezért is érdekes, hogy a jelek szerint Washingtonban komolyan vették Seddique Mateent.

A férfi több videóban is élteti az afgán tálibokat, és szidja a pakisztáni kormányt.

Néhány órával az orlandói vérengzés előtt a férfi kiposztolt Facebookon egy videót, amelynek az "Átmeneti afgán kormány" címet adta és azt írta alá, hogy a "szociális tevékenység azért jó a közösségek számára, mert remek kapcsolatokat lehet kialakítani". A videóban Seddique Mateen álcaruhában van, és épp Afganisztán elnökének szerepében tetszeleg. Első elnöki intézkedése az lenne, hogy elrendeli egy sor magas rangú politikus letartóztatását.

(DailyMail)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére