Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az oroszok felszámoltak egy krími terrorszervezetet

Pörge Béla

2017.10.11. 22:58

A félszigeten is tevékenykedett egy iszlamista terrorcsoport.
MOSZKVA, 22:58

Felszámoltak egy iszlamista terrorcsoportot, ami a félszigeten működött.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) szerdán bejelentette, hogy felszámolták a Hizb ut-Tahrir al-Iszlami elnevezésű terrorszervezet egy hatfős sejtjét Bahcsiszerájban — írja az MTI.

Az FSZB további részleteket nem közölt a nyomozás érdekeire hivatkozva. A Hizb ut-Tahrir al-Iszlami (Iszlám Felszabadítás Pártja) nemzetközi szervezetet 1953-ban Jeruzsálemben alakították meg, célja a muszlimok lakta országok összevonása egy egységes kalifátus égisze alatt. A csoportot Oroszországban 2003-ban nyilvánították terrorszervezetnek, a Krímben pedig visszacsatolása után, 2016-ban.

A kiemelt bűnügyekben illetékes orosz Nyomozó Bizottság (SZK) szerdán közölte, hogy orosz külképviseletek ellen 2014 és 2016 között indított támadások miatt, távollétükben elrendelte négy ukrán állampolgár, köztük Volodimir Paraszjuk parlamenti képviselő letartóztatását, valamint nemzetközi körözést adott ki ellenük.

Paraszjuk az SZK szerint 2016-ban az Oroszország lembergi főkonzulátusa elleni támadásban és az orosz zászló ottani megalázásában vett rész. A másik három körözött Volodimir Romancev, Alekszej Bakaj és Volodimir Nazarenko.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére