Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Pentagon: Az oroszok nem visszavonulnak, csak átcsoportosítják az erőiket

888.hu

2022.03.30. 13:30

Az Amerikai Védelmi Minisztérium sajtótitkára szerint az oroszok nem akarják még befejezni a háborút.

 

Az oroszok azt mondták, hogy kivonják erőiket Ukrajna fővárosa, Kijev környékéről, és az eddigi jelentések szerint néhány – de nem sok – orosz erő valóban kivonult a területről. De hogy hová mennek ezek a csapatok és miért, az valószínűleg kevésbé a háború befejezésére való hajlandóság jelzése,

mint inkább az erők máshová történő átcsoportosítása, hogy alternatív és potenciálisan sikeresebb katonai célokra összpontosíthassanak


– írta meg az amerikai védelmi minisztérium sajtótitkára.

„Az elmúlt napokban történt-e valamilyen mozgás néhány orosz egység részéről Kijevből? Igen. Úgy gondoljuk, hogy igen. Kis számban” – mondta John F. Kirby, a Pentagon sajtótitkára egy mai tájékoztatón. „De úgy gondoljuk, hogy ez egy átcsoportosítás, nem pedig valódi visszavonulás, és mindannyiunknak fel kell készülnünk arra, hogy figyeljünk egy nagyobb offenzívára Ukrajna más területei ellen”. 

A valódi, hihető kötelezettségvállalás – mondta Kirby – az összes orosz haderő teljes kivonását jelentené Ukrajnából. 

 

„Itt van egy lehetőségük, egy lehetőség, amelyet az elmúlt hónapban sokszor elszalasztottak, hogy véget vessenek ennek a háborúnak, és ezt felelősségteljesen tegyék, és jóhiszeműen tárgyaljanak” – mondta Kirby.

Reméljük, hogy ezt megteszik. De a háború ma véget érhetne, ha Putyin helyesen cselekedne, és valóban kivonná minden erejét Ukrajnából, és tiszteletben tartaná az ukrán szuverenitást.”

 

Kirby szerint az oroszok a kezdetektől fogva megpróbálták félrevezetni a világot és saját népüket az Ukrajnával kapcsolatos szándékaikról. 

„Láthattuk, hogy Oroszország már lassan egy hónapja próbálja ezt a háborújukat úgy eladni a hazai közönségének, mint »a Donbasz felszabadítását«” – mondta Kirby. „Az elmúlt egy év során és az orosz inváziót megelőzően felerősödött retorika azonban azt mutatta, hogy a Kreml valódi szándéka a demokratikusan megválasztott kormány megdöntése és Ukrajna nagy részeinek elfoglalása vagy annektálása volt” – olvasható a Pentagon honlapján.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére