Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az összes szám, amit az osztrák választásról tudnod kell

Pörge Béla

2017.10.15. 10:58

Mennyien szavazhatnak? Hány mandátumról sorsáról döntenek? Minden kiderül a cikkbõl!
BÉCS, 10:58

Mennyien szavazhatnak? Hány mandátumról sorsáról döntenek? Minden kiderül a cikkből!

Október 15-én vasárnap, azaz ma tartják az előrehozott parlamenti választásokat Ausztriában. Összesen 6 401 304-en szavazhatnak, ennek közel 52 százaléka nő. Ez azért lehet érdekes, mert az Ausztriában durvának számító kampány több szakértő szerint is távol tarthatja a hölgyek egy részét a szavazástól.

2013-ban 74,9 százalékos volt a részvétel, ami Magyarországon kifejezetten magasnak számítana, Ausztriában azonban 1945 óta a legalacsonyabb megjelenési arány volt.

63 ezer új szavazó járulhat az urnák elé, ők a Kronen Zeitung cikke szerint változást akarnak. Közel ugyanennyien, 60 749-en külföldön szavazhatnak majd, ez 18 ezerrel több, mint 2013-ban, de így sem éri el az összes választásra jogosult osztrák egy százalékát sem.

A 9 tartomány összesen 39 szavazókörzetre oszlik, míg összesen 12 400 szavazóhelyiségben lehet voksolni. A legtöbben Alsó-Ausztriában és Bécsben szavazhatnak, a legkevesebben pedig Ausztria két "szélén", a Svájchoz közeli Vorarlbergben és a magyar határ melletti, egykor Magyarországhoz tartozó Burgenlandban.

A legfontosabb számok persze 17 óra után jönnek majd, ezekről és minden más érdekességről egy helyen is tájékozódhattok, az ÉLÕ közvetítésünkben!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére