Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az Osztrák Szabadságpárt a volt cseh államfõt is maga mellé állította

Sümeghi Lóránt

2016.11.20. 08:28

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságárt (FPÖ) által indított jelölt megválasztását támogatja a december 4-i ausztriai elnökválasztáson Václav Klaus.
BÉCS, 8:28

Norbert Hofer, az Osztrák Szabadságárt (FPÖ)  által indított jelölt megválasztását támogatja a december 4-i ausztriai elnökválasztáson Václav Klaus. 

A volt cseh államfő erről a hét végén beszélt egy bécsi konferencián, amelyet az Osztrák Szabadságpárt szervezett az Európába irányuló tömeges migrációról. Beszédében Klaus tömeges bevándorlás veszélyeire figyelmeztette a jelenlévőket. A Salzburger Nachrichten című lap internetes kiadása szerint egy Európában zajló háborúról beszélt, amelyet szerencsére

egyelőre csak az eszmék és az értelmezések szintjén vívnak.

Az eurorealista nézeteiről ismert Klaus úgy vélekedett, hogy a politikailag korrekt elit, amely külföldieket akar Európába csempészni, egyre inkább elnyomja kontinensünkön a szabad gondolkodást.

Mint ismert, az osztrák elnökválasztás májusi második fordulójában Alexander Van der Bellen zöldpárti jelölt győzött csekély előnnyel az időnként "osztrák Trumpnak" is titulált Hofer előtt, de a voksolás eredményét eljárási szabálytalanságok miatt megsemmisítették, ezért a második választási fordulót december 4-én megismétlik.

Norbert Hofer, a vendéglátó FPÖ államfőjelöltje a tanácskozáson az elmúlt évek osztrák menekültpolitikáját bírálta. Közölte, elnökként feloszlatná a kormányt, ha az nem képes megfelelő ellenintézkedéseket hozni a migráció megfékezésére. Az Echo24 cseh hírportál tudósítása szerint Hofer arról is beszélt, hogy

az egykori Osztrák-Magyar Monarchia országai közötti együttműködést szeretné megerősíteni, a nagy európai országokkal szembeni ellensúlyként.

A Lidové Noviny című cseh napilapban szombaton megjelent interjúban Hofer kijelentette, hogy megválasztása esetén első külföldi útja Csehországba vezet majd. Norbert Hofer szeptemberben már egyébként találkozott Milos Zeman cseh államfővel.
 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére