Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az osztrákok sem kérnek már a szétosztott migránsokból

Bokor Gábor

2017.03.28. 19:28

Christian Kern osztrák kancellár nyíltan és egyenesen kijelentette, hogy bármennyire is erõlteti az Európai Unió, Ausztria nem akar migránsokat befogadni az áttelepítési program keretein belül.
BÉCS, 19:28

Christian Kern osztrák kancellár nyíltan és egyenesen kijelentette, hogy bármennyire is erőlteti az Európai Unió, Ausztria nem akar migránsokat befogadni az áttelepítési program keretein belül.

Egy 2015-ös uniós alkunak köszönhetően a migrációs nyomásnak leginkább kitett országok, mint Görögország vagy Olaszország 160 ezer migránst osztana szét az uniós tagállamok között. A program keretében eddig 15 ezer illegális bevándorlót osztottak szét, Ausztriának kétezret kéne befogadnia, azonban Christian Kern kancellár egyértelművé tette, hogy erre nem hajlandóak.

Az illegálisan érkezők ellátásával Ausztria ezt a kötelezettségét gyakorlatilag már teljesítette, azonban tisztában vagyunk vele, hogy igen nehéz lesz minderről Brüsszelt meggyőzni"

– fogalmazott a kancellár.

Nem annyira derűlátó Reinhold Mitterlehner alkancellár, aki alig lát arra esélyt, hogy felettese sikerrel jár. Hétfőn az osztrák kormány több tagja is arról beszélt, hogy Ausztria ki akar lépni az uniós áttelepítési programból.

Hans Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter korábban kifejtette, hogy Ausztria teljesen kivonná magát az áttelepítési program végrehajtásából.

Ausztria elegendő humanitárius segítséget nyújt és az országban uniós viszonylatban nagyon magas a menedékkérelmi eljárások száma"

– fogalmazott a védelmi miniszter.

Nyugati szomszédunknak napokon belül ötven, kísérő nélküli kiskorú migránst kellene befogadnia, amivel még Wolfgang Sobotka belügyminiszter sem ért egyet. Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) elutasította az 50 kiskorú bevándorló befogadását.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére