Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukránok provokálták az oroszokat, így most korlátozhatják a médiát és a felvonulásokat is

888.hu

2018.11.27. 09:48

Minden jel arra mutat, hogy a gyarmati sorsra kárhoztatott Ukrajna azért provokálta az oroszokat, hogy a közelgõ parlamenti választásokig fenntartsa a háborús hangulatot. A hadiállapot bevezetésével Kijev központilag szabályozhatja a sajtót, és megtilthatja a tüntetéseket is.

Hétfőn este az ukrán parlament megszavazta a hadiállapot bevezetését az ország tíz megyéjében. Vasárnap éjszaka orosz és ukrán hadihajók csaptak össze a Kercsi-szorosnál, a Fekete- és az Azovi-tenger között. Kijev szerint katonai agresszió történt Oroszország részéről, Moszkva viszont azt állítja, hogy ukrán provokáció történt. A térségben feszült a helyzet, ám egyelőre úgy tűnik, hogy valóban az ukránok provokálták ki a konfliktust.

Horváth József biztonságpolitikai szakértő szerint az ukrán hadsereg, a határvédelmi erők, a titkosszolgálatok is készültségben vannak, egyfajta félháborús helyzet alakult ki.

Hozzátette: nyilvánvaló, hogy a következő lépés az lehet, hogy a hátországból biztosítani kell a hadsereg ellátását, hogy megfelelő tartalékokhoz jussanak hozzá a katonák, különösen a védett objektumok védelmét kell megerősíteni.

Petro Porosenko ukrán elnök azt nyilatkozta, ez nem hadüzenet.

Az orosz-ukrán konfliktus egyfajta hibrid háború volt, egészen idáig. De a korábbiakkal ellentétben most már két hadsereg áll egymással szemben. A hadiállapot bevezetésének okát viszont az ukrán belpolitikában kell keresni. Hamarosan ugyanis választásokat tartanak az országban. Az ukrán gazdasági, politikai és társadalmi helyzetet megvizsgálva elmondható, hogy Ukrajna a végletekig megosztottá vált csaknem minden tekintetben, a kormány pedig messze nem váltotta be az ígéreteit, amelyeket korábban vállalt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére