Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az ukránok szerint közeleg az atomháború, az oroszok tagadják a vádakat

888.hu

2022.09.12. 12:00

Tiszta Mónika Show.

 

Az ukrajnai fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnyij tábornok kijelentette:

Az orosz fegyveres erők közvetlenül fenyegetnek azzal, hogy bizonyos körülmények között taktikai nukleáris fegyvereket vetnek be.”

 

Ezt az állami Ukrinform által közzétett véleménycikkében írta, a riasztó szavakat pedig többek között a The Washington Post is átvette.

 

Azt sem lehet teljesen kizárni, hogy a világ vezető országai közvetlenül részt vesznek egy »korlátozott« nukleáris konfliktusban, amelyben már közvetlenül látható a harmadik világháború kilátásba helyezése.”

– tette hozzá Zaluzsnyij.

 

Zaluzsnyij tábornok szavai a The Washington Postban is megjelentek.

A krími csapásokat „meggyőző példának” nevezte a tekintetben, hogy Kijev arra kéri a szövetségeseket, hogy küldjenek nagyobb hatótávolságú fegyvereket a túlerőben lévő katonáinak. Moszkva szerinte hússzor messzebbre is képes csapást mérni.

 

Moszkva a maga részéről szintén aggodalmát fejezte ki a Nyugattal való nukleáris fegyverrel való összecsapás lehetősége miatt, tekintettel Washington folyamatosan növekvő szerepvállalására – különösen az ukrán félnek nyújtott fegyver- és katonai segélyek miatt. Oroszország azt a vádat is visszautasította, hogy kész lenne atomfegyverek bevetésére.

A múlt hónap elején az ENSZ-ben tartott beszédében Alekszandr Trofimov orosz diplomata elutasította
„a teljesen alaptalan, a valóságtól elrugaszkodott és elfogadhatatlan spekulációkat, amelyek szerint Oroszország atomfegyverek bevetésével fenyegetőzik Ukrajnában”.

A Reuters szerint hangsúlyozta Oroszország hivatalos álláspontját, kifejtve, hogy nukleáris fegyvereket csak „a tömegpusztító fegyverekre válaszul, vagy az orosz állam létét fenyegető hagyományos fegyveres támadás ellen” lehetne bevetni.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére