Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azt kiabálták: "kúrd seggbe a kövér svédet", a rendõrséget nem izgatta

Sümeghi Lóránt

2017.02.26. 19:28

Egy svéd szabadúszó újságíró, Joakim Lamotte megdöbbentõ hírt osztott meg hivatalos Facebook-oldalán, mely egy csoportos megerõszakolásról és a svéd rendõrség gyomorforgató hozzáállásáról szól.
GÖTEBORG, 19:28

Egy svéd szabadúszó újságíró, Joakim Lamotte megdöbbentő hírt osztott meg hivatalos Facebook-oldalán, mely egy csoportos megerőszakolásról és a svéd rendőrség gyomorforgató hozzáállásáról szól.

Donald Trump felszólalása után, a liberálisoknak és a fősodratú médiának köszönhetően a szokásosnál nagyobb reflektorfény került Svédországra. Nem is gond, hiszen azóta sorra megdőlni látszanak azok a politikai motiváltságtól bűzlő prekoncepciók, miszerint Svédországban nincsenek no-go zónák, és amúgy semmilyen kirívó, migránsbűnözéssel kapcsolatos eset nem történik az országban.

Ennek fényében osztotta meg Joakim Lamotte szabadúszó újságíró is azt a hírt, miszerint Göteborgban egy csoportnyi migráns kegyetlenül megerőszakolt egy eszméletlen nőt. Lamotte-hoz egy videofelvétel is került, amely az egész incidenst rögzítette, mivel a migránsok az erőszaktevést végig élőben közvetítették a Facebookon. Miközben az eszméletlen, magatehetetlen lánnyal erőszakoskodtak, olyan válogatott, a fehérekkel szembeni rasszista dolgokat kiabáltak a bevándorlók, mint a

kúrd seggbe a kövér svédet."

Lamotte megjegyzi, a hozzá eljuttatott felvételeken nemcsak néhány elkövető arca villan fel, hanem a helyszín is, ahol az incidens bekövetkezett. Ennek ellenére – állítása szerint –, mikor egy aggódó anya megkereste a svéd rendőrséget a felvétellel, azt a választ kapta:

nincs elég erőforrásunk arra, hogy az ügy után nyomozzunk." 

Ennek a válasznak Lamotte is utánajárt, és meglepődve vette tudomásul, hogy kérdésére Therese Ottosson rendőrnő hasonlóképpen reagált. Az újságírót elmondása szerint tökéletesen megdöbbentette, hogy hiába tudta az egyik erőszaktevőt a Snapchat-fiókján keresztül beazonosítani, a rendőrséget az nem érdekelte:

minden információ a rendelkezésemre állt, mégsem érdekelt senkit."

A hír csupán egy a sok, hasonló jellegű tragédia közül, ugyanakkor érdemes azon elgondolkodni, hogy Lamotte miért szabadúszó újságíró, és vajon miért nem dolgozik egy mainstream, svéd médiumnál. 

A liberális sivalkodás ellenére azt is érdemes leszögezni, hogy a statisztikák szerint ötször valószínűbb, hogy egy lányt Svédországban egy bevándorló erőszakoljon meg, mint egy svéd férfi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére