Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Azt tanácsolták a dél-ukrajnai Herszon megyei lakóknak, hogy töltsék a telet más régióban

888.hu/MTI

2022.09.20. 10:10

A térség nemrégen szabadult fel az orosz ellenőrzés alól.

 

Tekintettel a felszabadult településeken kialakult helyzetre, azt tanácsoljuk, hogy a téli időszakra költözzenek el Kárpátalja, Hmelnickij és Zsitomir megyék területére.”

– írta Jaroszlav Janusevics herszoni kormányzó a Telegram üzenetküldő alkalmazáson az Ukrajinszka Pravda hírportál hétfői beszámolója szerint. Kiemelte, hogy ezt különösen ajánlják a gyermekes családoknak és a mozgásukban korlátozottaknak. Azt azonban nem részletezte, hogy mit kell érteni „a kialakult helyzet” alatt.

A hivatalnál hozzátették, hogy a belső menekült státusz megszerzése után a Herszon megyeiek pénzügyi támogatásban részesülnek: a felnőtteknek fejenként kétezer hrivnya (körülbelül 21 639 forint), a fogyatékossággal élőknek és a gyermekeknek pedig háromezer hrivnya (32 458 forint) jár.

 

Szerhij Hajdaj Luhanszk megyei kormányzó a Telegramon arról adott hírt, hogy újabb települést szabadítottak fel az ukrán erők régiójában: Bilohorovka falut.
„A luhanszki Bilohorivkát megtisztították, és teljes mértékben az ukrán fegyveres erők ellenőrzése alatt áll.” – írta a kormányzó. Hajdaj a megye felszabadítását illetően ugyanakkor türelemre intett.
„Ez a folyamat sokkal nehezebb lesz, mint a harkivi régióban volt, mivel az ellenséget ebben az irányban meglepni nem lehet. Kemény küzdelem lesz Luhanszk megye területének minden centiméteréért.” – figyelmeztetett.

 

Natalija Humenyuk, a dél-ukrajnai műveleti parancsnokság sajtóközpontjának vezetője egy tévéműsorban arról beszélt, hogy az orosz csapatok Ukrajna déli részén beszorultak az ukrán védelmi erők és a Dnyeper (Dnyipro) folyó jobb partja közé. Emiatt néhány parancsnokuk megpróbál az ukrán fegyveres erők képviselőivel kapcsolatba lépni, hogy letegyék a fegyvert és megadják magukat – mondta.

A Jevropejszka Pravda hírportál arról számolt be, hogy Németország további négy darab Panzerhaubitze 2000 típusú önjáró löveget szállít Ukrajnának. Németország „saját nehéz anyagi helyzete ellenére a Bundeswehr további négy tüzérségi fegyvert – Panzerhaubitze 2000 típusú önjáró tarackokat, egy további lőszercsomaggal – biztosít Ukrajnának.” – idézte a portál a német védelmi minisztérium közleményét.

 

Christine Lambrecht védelmi miniszter elmondta, hogy ezzel 14-re nő a Németország által Ukrajnának szállított ilyen típusú fegyverek száma, a Hollandia által szállított tarackokkal együtt pedig 22-re.

„Ukrajna nagyon dicsérte ezt a rendszert, és kifejezte óhaját, hogy több tarackot szeretne kapni. Annak érdekében, hogy tovább támogassa Ukrajnát a kegyetlen orosz invázió elleni bátor harcában, Németország teljesíti ezt a kérést, és további négy ilyen önjáró tarackot biztosít.” – fogalmazott Lambrecht.

 

Mark Rutte holland miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár hétfőn telefonon egyeztetett Ukrajna további katonai támogatásáról – tette hozzá a Jevropejszka Pravda.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére