Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bajorország saját maga gondoskodna határai megvédésérõl

Tóth Dalma

2018.01.21. 21:28

Az új bajor miniszterelnök létre szeretne hozni egy saját bajor határõrséget, illetve egy menekült- és kitoloncolási hivatalt.
MÜNCHEN, 21:28

Az új bajor miniszterelnök létre szeretne hozni egy saját bajor határőrséget, illetve egy menekült- és kitoloncolási hivatalt.

Markus Söder várhatóan március végéig átveszi Horst Seehofertől a tartomány miniszterelnöki posztját. A CSU-s politikus a jelek szerint visszaszorítaná a Willkommenskulturt – írja a Magyar Idők.

2016-ban 25 ezer sikertelen menedékkérőt toloncoltak ki, több mint háromezret közülük Bajorországból, amely a migrációnak leginkább kitett német tartomány. A hasonló feladatot ellátó országos intézményt Migrációs és Menekültügyi Szövetségi Hivatalnak nevezik.

A legtöbb kiutasított migráns a Nyugat-Balkánról érkezett az országba, de vannak köztük szíriaiak és afgánok is. Sajnos a kitoloncolás közben is sokszor akadnak nehézségek, előfordult, hogy a pilóták megtagadták a szolgálatot, mert biztonsági kockázatot láttak a kiutasítottak Afganisztánba való visszaszállításában. Úgy látszik, a kitoloncolásra váró afgán illegális bevándorlók a német szitokszavakat már jól elsajátították, hiszen mindennek elmondják a németeket, amiért így bántak velük. 

A bajor álláspont a migrációs kérdésben a berlininél jóval konzervatívabb, inkább az osztrákhoz, sőt a magyarhoz áll közelebb.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére