Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bakondi: A koronavírus enyhülésével erősödik a migráció

888.hu

2021.05.26. 16:10

A politikai viták és a koronavírus enyhülése mellett, a tavaszi időjárás is okozója annak, hogy újra megnőtt a migrációs nyomás Európában.

 

Bakondi György miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a migráció erősödését azzal indokolta, hogy májustól javul az időjárás, ezek mellett pedig a világjárvány miatt korábban bevezetett nagyon komoly szigorítások enyhítése is fokozza a migrációs nyomást. Rámutatott: a korlátozó intézkedések egyik eleme a határellenőrzés jelentős szigorítása volt, amihez a hadsereget is igénybe vették, így pedig az embercsempészek mozgástere nagyban beszűkült. Fontos, hogy ennek hatására az embercsempészek elfogása miatt a „szolgáltatás” ára is jelentősen nőtt – tette hozzá.

Bakondi György szerint egy másik szempont, hogy

a politikai vitákat kiterjesztik a migrációra is.

Erre példaként említette a marokkói-spanyol vitát, amelyben nem történt klasszikus, diplomáciai síkon megoldás, így közel 10 ezer migránst engedtek el a marokkóiak. Ez a helyzet több szempontból is nehéz, ezek egyike, hogy a marokkóiak csak a marokkói állampolgárokat fogadják vissza.

Hasonlónak nevezte a helyzetet az olasz tengeri határon, ahová a hatékonyabb görög határvédelem miatt irányult nagyobb forgalom.

Bakondi György szerint a migrációs helyzet miatt egyes országok továbbra is azt szeretnék, hogy valamilyen kötelező mechanizmus keretében osszák szét a migránsokat. Magyarország álláspontja 2015 óta világos és változatlan, semmilyen elosztást „nem támogatunk” – szögezte le, amely hozzátette:

egyelőre nem lehet megmondani, hogy a kötelező kvóta esetleges bevezetését összekötik-e majd a jogállamisági eljárásokkal.

Az egyik legfőbb támadás most amiatt tapasztalható Magyarország ellen, hogy miért csak a határon kívül lehet beadni a menekültkérelmeket – jelezte Bakondi György, aki arról is beszélt, hogy a kötelező kvóták esetében már korábban bebizonyosodott, hogy teljesen alkalmatlan eszköz az illegális migráció kezelésére –írta az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére