Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bekapcsolt mikrofonnál becsmérelte egyik riválisát a miniszterelnök

888.hu, MTI

2022.12.13. 12:30

Bekapcsolva maradt mikrofon mellett becsmérelte Jacinda Ardern új-zélandi miniszterelnök egyik rivális politikustársát, aki nem sokkal korábban a kormány teljesítményéről kérdezte. A kormányfő az eset után levélben kért bocsánatot.

 

Ardern azután feledkezett meg magáról, miután David Seymour, a liberális-konzervatív ACT párt vezetője mintegy hét percen keresztül bombázta kérdésekkel a kormánya teljesítményéről a parlamentben.
Ardern, amikor válaszadás után leült, helyetteséhez fordult, és azt mondta: „micsoda arrogáns pöcs”.

 

 

A megjegyzés a parlamenti közvetítésben alig volt hallható, viszont a miniszterelnök asztali mikrofonja felvette, miközben Adrian Rurawhe házelnök beszélt.

A miniszterelnöki hivatal az eset után közölte, hogy Ardern bocsánatot kért Seymourtól. Az AP amerikai hírügynökség kérdésére Ardern hivatala nem vitatta, hogy valóban az említett kifejezést használta a kormányfő.

Az AP-nek adott nyilatkozatában Seymour megerősítette, hogy a miniszterelnök valóban azokat a szavakat használta. „Teljesen megdöbbentett.” – fogalmazott a politikus. „Ez nagyon nem illik Jacindához, 11 éve ismerem őt.” – tette hozzá Seymour. Azt mondta, azért is tréfás az eset, mert a kormányfőhöz intézett kérdése éppen arra vonatkozott, hogy kormányzása alatt elismerte-e valaha, hogy hibát követett el és kijavította-e. „És ő nem tudott egyetlen példát se mondani erre.” – mondta a konzervatív politikus.

Seymour elárulta, hogy Ardern a levelében bocsánatot kért, és elismerte, hogy nem lett volna szabad ilyen megjegyzést tennie.

A politikus elmondta, hogy továbbra is nagyra tartja a miniszterelnököt, és a bocsánatkérést megköszönve, válaszában boldog karácsonyt kívánt Ardernnek.

A kormányon lévő Munkáspártra a közvélemény-kutatások szerint kemény 2023-as kampány vár, ugyanis a két évvel ezelőtti földcsuszamlásszerű győzelem óta visszaesett a népszerűsége, és a konzervatív pártok vezetik a felméréseket.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére