Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Belga polgármester: Amerikában az emberek nincsenek benne ebben a szarban

888.hu

2022.09.05. 16:20

Ritka az ilyen mértékű őszinteség.

 

Bart De Wever a belga Új Flamand Szövetség párt vezetője és nem mellesleg Antwerpen polgármestere is egyben.

A konzervatív politikus most a Het Laatste Nieuws nevű portálnak adott interjút és finoman szólva mondhatjuk, hogy egyáltalán nem rejtette véka alá a véleményét. De Wever szerint a belga kormány energiapolitikája szörnyű helyzetbe sodorta az országot, és az eladósodott Görögországgal tette egyenlővé Belgiumot.

 

(Photo by ERIC LALMAND / BELGA MAG / Belga via AFP)

 

Véleménye szerint ezt a válságot, amiben jelenleg élünk, nem Vlagyimir Putyin orosz elnök okozta, hanem Európa hozta magára azzal, hogy ebben az évszázadban fokozatosan leállította saját primer energiatermelését.

 

Amerikában az emberek nincsenek benne ebben a szarban. Ők az ellenkezőjét tették annak, amit mi tettünk. Ők most olaj- és gázexportőrök, de húsz évvel ezelőtt biztosan nem voltak azok. A klímaszabványok nem sokat érnek, ha az összes céged Amerikába és Kínába megy termelni, akkor csődbe mentél, és az éghajlatot még nem mentetted meg. Ez a zöld dogmatika. Az embereknek időről időre rá kell ébredniük erre. Az olajat, a gázt és a szenet többé nem engedték. Nem voltak megengedettek a tartalékokba történő beruházások. Németországnak nincs egyetlen LNG-terminálja sem. A legbutább országok, Németország és Belgium ezzel párhuzamosan fokozatosan kivonultak az atomenergiából. Minden energiaforrást kiszorítottunk, Putyintól téve magunkat függővé. Most pedig belé kapaszkodunk.”

– fakadt ki De Wever.

 

Elmondása szerint Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke jó úton halad, amikor azt mondja, hogy a nem gázzal kapcsolatos energiatermelést el kell választani az árakról. Elmondása szerint a megújuló energiaforrásokból most fantasztikus profitot lehet termelni, de a milliárdok Párizsba ömlenek.

Emlékeztetnek, hogy a belga miniszterelnök, Alexander De Croo szerint az atomerőműveket csak öt éven belül lehet újraindítani az országban. De Wever – aki a nyolcvanas évek óta pártolja az atomenergiát – így látja:

Koldusként kell most megjelennünk Párizsban. Egykor nagy hasznot tudtunk volna húzni az atomerőművekkel, most ezeket elajándékozzák. Szerintem egy kicsit olcsó, hogy az emberek most jönnek rá, hogy ez nem is olyan egyszerű.”

 

A polgármester szerint itt az idő, hogy szembenézzenek a keserű igazsággal, miszerint Belgium csődben van:

Nézzék meg az adósságunkat, a kormányzati kiadásokat és a hiányt. Rosszabb, mint Dél-Európában. Ennek a politikához van köze. Ez a kormány semmit sem tett ellene. Már korábban is mondtam, hogy a következő gazdasági sokkban mi leszünk az új Görögország. Sajnos ez most van. De Croo úr sokat mondhat, de nem tehet semmit.”

 

Bart De Wever szólt az energiaválságról is. Elmondása szerint Flandriában sok energiaigényes vállalat van, amelyek nagyon sebezhetőek:

Az antwerpeni kikötőben a petrolkémiai kikötő egyes gyárai már most is leálltak.”

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére