Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Beszólt a lemondott miniszter Theresa May-nek

888.hu

2018.07.15. 17:30

David Davis szerint nagy baj lehet, ha maradéktalanul megvalósul Theresa May elképzelése.

Theresa May legújabb Brexit-javaslata, amely a "puha kilépést" pártolja, fokozottan veszélyes, megfojtja az innovációt és megakadályozza a gazdasági növekedést – írta David Davis, hétfőn lemondott Brexitügyi-miniszter egy véleménycikkében a Financial Timesban.

Davis szerint a brit miniszterelnök terve, hogy a kereskedelemben az EU-szabályozást tartaná szem előtt, veszélyezteti a brit demokráciát és valószínűsíthetően megakadályozza, hogy Nagy-Britannia kereskedelmi egyezséget kössön az USA-val – írja a Politico a cikket szemlézve.

Mint ismeretes, Davis azután mondott le – majd nem sokkal később követte Boris Johnson külügyminiszter –, hogy Theresa May brit miniszterelnök bejelentette, hogy a puha Brexit mellett áll ki. Mindez egy hete, vasárnap történt, hétfőn hajnalban Davis bejelentette lemondását, majd kora délután Johnson is hasonlóan tett.

May leginkább abban engedne az EU-nak, hogy Nagy-Britannia maradjon a szabadkereskedelmi övezetben.

Davis szerint az EU kereskedelmi szabályai a nagy, már létező cégeknek kedveznek a kisebb, innovatív, a piacra épphogy csak belépő cégekkel szembe.

A volt miniszter szerint, ha mindez megvalósul, akkor azok a kis brit cégek, amelyek a mesterséges intelligencia vagy a fejlett biotechnológia segítségével megváltoztathatnák az emberek életét, a piacra belépve olyan szabályozási környezetben találják magukat, amelyben versenyképtelenek a globális piacon.

Davis azt szeretné elérni, hogy a May-kabinet legalább használja fel javaslatát, amely szerint, ha egy szektor az EU-szabályozást preferálja, akkor hadd maradhasson az, ám ha külön szabályozást igényel, akkor jogában álljon ezt kérni a kormánytól – és ne kelljen feltétlenül elfogadni az EU-s szabályokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére