Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Betiltották az arcot elfedő ruházatot Srí Lankán

Nagy Gábor

2019.04.29. 09:48

Egy héttel a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások után betiltották az országban az arcot elfedõ ruházatokat, amelyek megakadályozzák az azonosítást; a tilalom kiterjed az arcot teljesen eltakaró kendõre, a burkára, valamint a nikábra is.
COLOMBO, 09:48

Egy héttel a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i terrortámadások után betiltották az országban az arcot elfedő ruházatokat, amelyek megakadályozzák az azonosítást; a tilalom kiterjed az arcot teljesen eltakaró kendőre, a burkára, valamint a nikábra is.

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt, csütörtökön pedig a fővárostól 40 kilométerre található Pugodában történt robbantás. A merényleteknek több mint 250 halottja volt. A robbantásokat az Iszlám Állam vállalta magára.

A most bevezetett tilalom nem utal közvetlenül a muzulmán nők öltözékére, fejkendőjére (nikáb, burka), de arra utaló világos célzásnak tekinthető. A Srí Lanka-i elnök hivatalának nyilatkozata szerint a tilalom hétfőtől érvényes a rendkívüli állapot alatt bevezetett új rendelkezések értelmében, válaszul a fővárosban, Colombóban történtekre.

A Srí Lanka-i igazságügyi minisztérium már korábban is fontolóra vette hasonló jogszabályok bevezetését, amelyek megtiltották volna a burka és nikáb viselését. Vasárnap a muzulmán vezetők egy csoportja felszólította közössége tagjait, hogy tartózkodjanak az olyan ruházat viselésétől, ami akadályozza az emberek azonosítását.

Emellett a Srí Lanka-iak körében erősödött az iszlámellenesség, sokan követelik a muszlimok kitoloncolását az országból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére