Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden hallgat a dróntámadásról, amelyben terroristák helyett gyerekeket öltek meg

888.hu

2021.09.21. 11:50

Az augusztus 29-ei kabuli dróntámadásban az amerikai erők 10 civilt, köztük 7 gyereket öltek meg tévedésből. Joe Biden azonban sem bocsánatot nem kért, sem az újságírók kérdéseire nem hajlandó válaszolni.

 

Az amerikai hadsereg tévesen feltételezte a célba vett jármű vezetőjéről, Zemari Ahmadiról, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, és emiatt 10 civil áldozat vesztette életét.

A Pentagon pénteken megerősítette, hogy a dróncsapás hiba volt, és kijelentette, hogy kivizsgálja az esetet.

Bár Frank McKenzie tábornok az amerikai védelmi minisztérium pénteki sajtótájékoztatóján elnézést kért, és részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak,

az amerikai elnök azóta sem szólalt meg a tragédia kapcsán.

Joe Biden nemcsak hogy nem kért nyilvánosan bocsánatot, de kétszer is elsétált az újságírók mellett anélkül, hogy válaszolt volna az esettel kapcsolatos kérdéseikre.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfőn nem reagált azokra a kérdésekre, amelyek azt feszegették, hogy vajon a védelmi minisztériumban elbocsátanak-e valakit a történtek miatt.

Nyilvánvalóan tévedésről volt szó, és nyilvánvalóan szörnyű tragédia történt, de nem tudom megjósolni, hogy ennek milyen következményei lesznek”

– mondta Psaki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére