Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Biden hallgat a dróntámadásról, amelyben terroristák helyett gyerekeket öltek meg

888.hu

2021.09.21. 11:50

Az augusztus 29-ei kabuli dróntámadásban az amerikai erők 10 civilt, köztük 7 gyereket öltek meg tévedésből. Joe Biden azonban sem bocsánatot nem kért, sem az újságírók kérdéseire nem hajlandó válaszolni.

 

Az amerikai hadsereg tévesen feltételezte a célba vett jármű vezetőjéről, Zemari Ahmadiról, hogy kapcsolatban áll az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel, és emiatt 10 civil áldozat vesztette életét.

A Pentagon pénteken megerősítette, hogy a dróncsapás hiba volt, és kijelentette, hogy kivizsgálja az esetet.

Bár Frank McKenzie tábornok az amerikai védelmi minisztérium pénteki sajtótájékoztatóján elnézést kért, és részvétét fejezte ki az elhunytak hozzátartozóinak,

az amerikai elnök azóta sem szólalt meg a tragédia kapcsán.

Joe Biden nemcsak hogy nem kért nyilvánosan bocsánatot, de kétszer is elsétált az újságírók mellett anélkül, hogy válaszolt volna az esettel kapcsolatos kérdéseikre.

Jen Psaki, a Fehér Ház szóvivője hétfőn nem reagált azokra a kérdésekre, amelyek azt feszegették, hogy vajon a védelmi minisztériumban elbocsátanak-e valakit a történtek miatt.

Nyilvánvalóan tévedésről volt szó, és nyilvánvalóan szörnyű tragédia történt, de nem tudom megjósolni, hogy ennek milyen következményei lesznek”

– mondta Psaki.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére