Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bidenék elnézőbbek Oroszországgal, mint Magyarországgal

Filipp Dávid

2022.07.13. 13:40

 

Fontos cikk jelent meg a National Review című amerikai magazin honlapján egy tapasztalt amerikai külpolitikai újságíró tollából. John Fund – aki idén májusban a CPAC Hungary-n is felszólalt – arra hívta fel a figyelmet, hogy

a Biden-adminisztráció igen következetlen politikát folytat, amikor azzal fenyeget, hogy 2024-től felmondja a hazánkkal kötött adóegyezményt, de fenntartja hasonló megállapodását Moszkvával, annak ellenére, hogy Vlagyimir Putyinnal szemben Orbán Viktor egy demokratikusan megválasztott vezető, aki idén nagy többséggel nyert ismét választásokat.

 

Fund szerint mindennek csupán egy oka lehet: Magyarország nem támogatja a cégekre vonatkozó globális minimumadót, melyet Joe Bidenék 15 százalékban szeretnének megszabni. A magyar döntés tökéletesen racionális, hisz a helyi, kilencszázalékos cégadó versenyelőnyt jelent a magyar gazdaság számára.

Az újságíró az agresszív amerikai lépést egy nagyhatalomhoz méltatlannak tartja, és úgy véli, hogy ez a döntés tovább erodálja az Egyesült Államok mint megbízható szövetséges imázsát.

Ezzel együtt a szerző arra is rámutat, hogy kétséges, az Egyesült Államokban egyáltalán be tudják-e vezetni a globális minimumadót. Bár kétségtelen, hogy a Biden-kormányzat számára ez egy prioritás, a végső szót a kongresszus mondja ki, ahol a demokraták szűk többsége könnyen elveszhet az idén novemberben esedékes félidős választásokkor.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére