Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bizalmatlansági indítványt kezdeményeztek a szlovák kormány ellen

888.hu

2022.12.01. 20:40

A SaS azt is jelezte, hogy nem fogják megszavazni a jövő évi költségvetést, amiről még idén döntést kell hoznia a parlamentnek.

 

Bizalmatlansági indítványt kezdeményeznek a szlovák parlamentben a kormány ellen a korábban annak részét képező liberálisok – közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a Szabadság és Szolidaritás (SaS) csütörtöki bejelentésére hivatkozva.

A Richard Sulík vezette liberálisok csütörtökön azzal indokolták kezdeményezésüket, hogy

 

a kormány nem képes az emberek gondjainak orvoslására, és abbahagyta a maffia és a korrupció elleni küzdelmet.

 

Az SaS bejelentésére reagálva Eduard Heger miniszterelnök elutasította a kormányát ért vádakat, majd – utalva a liberálisok korábbi kormánybuktatásaira – rámutatott: Sulík már a harmadik korrupcióellenes kormány bedöntésére készül.

A liberálisok több hónapon át tartó koalíciós válság után, szeptemberben léptek ki az akkor még négypárti kormánykoalícióból, azzal vádolva Hegert és Igor Matovič pénzügyminisztert, hogy feldúlják az országot. Az SaS kormányból való távozását megelőző koalíciós válság legfőbb látható oka a Richard Sulík és Igor Matovič közti személyes viszály, illetve az utóbbi által kidolgozott néhány népjóléti intézkedésjavaslat volt, amelyeket az SaS nem támogatott.

 

A Heger-kabinet az SaS távozása óta eltelt három hónapban parlamenti kisebbségben kormányoz.

 

Ellenzékbe kerülésük óta a liberálisok a parlamentben kizárólag saját érdekeiket figyelve támogatták vagy éppen ellene voksoltak a kormánypárti javaslatoknak.

Az SaS legutóbb azt jelezte, hogy képviselői nem szavazzák meg a jövő évi állami költségvetés javaslatát, amelyről most folyó ülésén kell döntenie a pozsonyi parlamentnek.

Bár a liberális párt a legutóbbi választásokon csak 13 mandátumot szerzett a 150 fős pozsonyi törvényhozásban, frakciója jelenleg 20 képviselőt számol. A kormány elleni bizalmatlansági indítványhoz, illetve az annak megtárgyalására szükséges rendkívüli ülés összehívásához legalább 30 képviselő támogatására van szükség, és

 

az SaS vezetői csütörtökön bejelentették azt is, hogy sikerült összegyűjteniük ezeket az aláírásokat.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére