Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bő negyvenmilliárd forintot fizet a Tesla egy alkalmazottat ért rasszista zaklatás miatt

888.hu

2021.10.07. 07:45

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy mennyire szomorú és kiábrándító, hogy hasonló esetek még mindig megtörténnek, azonban amellett sem lehet elmenni, hogy a kártérítési összeg gigantikusnak tűnik a kár nagyságához képest – írja a Portfolio.

 

Owen Diaz, a Tesla egyik afroamerikai teherliftkezelője 2015-ben és 2016-ban dolgozott a vállalat fremonti gyárában. Ez idő alatt számos alkalommal kellett nyíltan rasszista megjegyzéseket hallania, gyakran szemtől szembe megkapva azokat – írja a lap.

Diaz több alkalommal is jelezte írásban, és számtalanszor szóban is, hogy a vezetőségnek tennie kellene valamit az ügyben. A legtöbb esetben süket fülekre talált, és ha mégsem, akkor az ellenlépések nem voltak elegendőek a hasonló zaklatások megállítására.

A San Franciscó-i esküdtszék úgy látta, hogy Owen Diaz igazat mond, ezért

6,9 millió dollár fájdalomdíjat ítélt meg neki az érzelmi károkért, ezenfelül 130 millió dollár kártérítést kell fizetnie a Teslának.

A cégnek az ügy számos problémát okoz. Bár az Elon Musk vezette vállalat mára nagyon nagy lett, 137 millió dollár már komolyan érzékelhető a cég könyvelésében is. Ha az elmúlt 12 hónap gördülő adatát nézzük, akkor

ez a nettó nyereség 6,5%-át jelenti,

de még a gyors növekedés miatt a naptári évre várt nagy nyereség alapján is 2-3%-a lehet, ami a részvényelemzők számára is egy szabad szemmel látható összeg.

Idén egyébként ez már a második fájdalomdíj, amit a Tesla fizet rasszista megnyilvánulások miatt, májusban egy mediátor 1,02 millió dollár fájdalomdíjat ítélt meg Malvin Berrynek, aki Diazhoz hasonló zaklatásokat élt meg, amikor 2017-ben belépett az autógyártóhoz. A Tesla egyébként 148 dolláros kártérítést ajánlott Berrynek, mivel a színes bőrű alkalmazott önként mondott fel, de a mediátor később 1,02 millió dolláros fájdalomdíjat állapított meg.

A Tesla időközben olyan csapatokat hozott létre, amelyek kivizsgálják az alkalmazottak panaszait, hogy garantálják a munkavállalók egyenlő esélyeit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére