Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bolgár halálkamion: a vietnami miniszterelnök miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába

Bokor Gábor

2019.11.03. 14:00

Miniszteri szintű delegációkat küld Nagy-Britanniába a vietnami miniszterelnök, hogy együttműködjenek a brit hatóságokkal a múlt héten egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében Anglia délkeleti részén holtan talált vietnami állampolgárok ügyében – jelentették be vasárnap Hanoiban.

A Hanoiban kiadott közlemény szerint Nguyen Xuan Phuc kormányfő részvétét nyilvánította a halálos áldozatok családjainak, egyben felkérte a vietnami helyi hatóságokat, segítsék az érintett családokat abban, hogy felül tudjanak kerekedni az őket ért fájdalmon és veszteségen. Gareth Ward, Nagy-Britannia hanoi nagykövete egy videoüzenetben azt mondta, miközben a brit hatóságok egyelőre nem hozhatják nyilvánosságra az áldozatok nevét, az essexi rendőrség folytatja a szoros együttműködést a vietnami kormánnyal és másokkal, hogy azonosítsa az áldozatokat és támogatást nyújtson a tragédia érintettjeinek.

A rendőrség pénteken számolt be arról, hogy valószínűleg vietnami volt az a 39 ember, akit a múlt héten találtak holtan egy bolgár rendszámú kamion hűtőkonténerében. Az első hatósági beszámolókban még az szerepelt, hogy az áldozatok mindegyike kínai állampolgár volt. A területileg illetékes Essex megyei rendőrség tájékoztatásában azonban közölte: az eddigi azonosítási vizsgálatok alapján most már úgy tartja, hogy az áldozatok vietnamiak.

Fotó: AFP

A rendőrség kapcsolatban van a vietnami kormánnyal, emellett közvetlen kapcsolatba lépett számos családdal Nagy-Britanniában és Vietnamban, és úgy tűnik, hogy sikerült is megtalálni a tragédia több áldozatának családját. Ugyanakkor még nincs olyan bizonyíték a hatóságok birtokában, amelynek alapján mindezt hivatalosan meg lehetne erősíteni, az ehhez szükséges bizonyítékok összegyűjtése jelenleg is számos országban folyik világszerte. A nyomozás keretében pénteken három embert vettek őrizetbe, kettőt Vietnamban, egyet Írországban. Az ügyben már a múlt héten is őrizetbe vettek négy gyanúsítottat, hármat Angliában, egyet Írországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére