Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bordeaux polgármestere száműzi a karácsonyfát a város főteréről

888.hu

2020.09.11. 19:25

„Nem fogunk halott fákat állítani” – mondta.

Bordeaux-ban ezentúl nem állítanak karácsonyfát a város főterén – írja a Le Pointra hivatkozva a Mandiner.

A város frissen megválasztott, zöldpárti polgármestere, Pierre Hurmic egy sajtótájékoztatón így magyarázta döntését: „Nem fogunk halott fákat állítani a városháza előtti téren”. Hozzátette: „Jól emlékszem erre a halott fára, amit évről évre elhelyeztek a főtéren... Ez egyáltalán nem illeszkedik bele a zöldítési programunkba.” A karácsonyfa-állítást élő látványosságokkal tervezi helyettesíteni a város.

Hurmic arról is beszélt, a város elkészíti „a fák jogainak nyilatkozatát”, s 2020 végéig szabályozást vezet be a fák védelmét illetően.

„Halott fa” Bordeaux főterén

Marine Le Pen, a jobboldali Nemzeti Tömörülés elnöke így reagált Twitteren: „A karácsonyfa »halott fa” a zöldek szemében?! Ezek az emberek zsigerileg utasítanak el mindent, ami országunkat, hagyományainkat, kultúránkat alkotja, és apránként elpusztítanák az egészet. Franciák, ébredjetek fel!

A Le Point rámutat: a francia önkormányzati választások júniusi második fordulójában sok nagyvárosban zöldpárti jelöltek arattak sikert, akik nagy visszhangot kiváltó nyilatkozatokkal és intézkedésekkel hívják fel magukra a figyelmet. Hurminc például rögtön beiktatásakor klímavészhelyzetet rendelt el Bordeaux-ban. Lyon polgármestere, Grégory Doucet pedig a Tour de France bicikliversenyt támadta, amiért az szerinte „macsóista” és környezetvédelmi szempontból felelőtlen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére