Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Boris Johnson nyomozást rendelt el Soros György ellen

888.hu

2019.11.18. 12:00

A brit miniszterelnök a Brexit elleni kampány pénzelése miatt támadja Sorost.

Mint ismert, Soros György 400 ezer fonttal (nagyjából 140 millió forint) támogatott különböző Brexit-ellenes szervezeteket a népszavazás óta (2017-ben Nagy-Britannia polgárai népszavazáson úgy döntöttek, hogy ki akarnak lépni az EU-ból). Soros mindenáron bent akarja tartani az EU-ban a briteket, függetlenül attól, hogy lakosság többsége nem ezt akarja. A brit konzervatívok egyébként nyomozást sürgetnek Soros ellen azért is, mert az üzletember Boris Johnson leváltása érdekében támogatott különböző csoportosulásokat.

Soros pénze van például a Best for Britain nevű kezdeményezés mögött is. Ez egy olyan weboldal, ami megmondja az embereknek, hogyan kell taktikai úton szavazni az EU-ban való maradást támogató jelöltekre (a taktikai szavazás itthon is ismerős lehet, bizonyára itt nem volt mögötte Soros pénze...) a decemberi előrehozott választásokon. A fejlesztés mögött olyan pártok állnak, mint a liberális demokraták és a zöldpártok: pontosabban azok, akik aláírtak egy egyezséget Unite to Remain néven, és ennek keretében dolgozták ki a taktikai szavazásra buzdító weboldalt.

A szabályok világosak: az ilyen mértékű külföldi adományokat nem lehet választási kampányra költeni

– mondta az üggyel kapcsolatban Andrew Percy képviselő.

Nagy-Britanniában december 12-én tartanak előrehozott választásokat, miután Boris Johnson nem tudta elérni, hogy az ország október 31-én kilépjen az Európai Unióból.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére