Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bréking: az USA kitiltott 35 orosz diplomatát

888.hu

2016.12.29. 20:32

Az Amerikai Egyesült Államok által kitiltott diplomatáknak 72 órája van elhagyni az országot. A kitiltás okairól többféle sajtóhír is napvilágot látott.

A BBC szerint "az orosz diplomatákat a USA-t ért kibertámadások nyomán tiltották ki."

Az angol nyelvű Russia Today hírportál szerint 35 orosz diplomatát tiltottak ki az USA-ból, és lezártak két olyan épületet is, amely orosz tulajdonban van. Az orosz állami hírcsatorna a Reuterst idézve kijelentette: a lépés válasz volt az amerikai diplomatákat ért inzultusokra Oroszországban. A Reutersnek egy nevét nem vállaló amerikai tisztségviselő nyilatkozott, aki szerint a diplomatáknak 72 órájuk van elhagyni az Egyesült Államokat.

Az oroszok az amerikaiak által bezárt New York-i és marylandi irodáikba sem tudnak belépni péntek déltől. A BBC információi szerint ezekben a létesítményekben "adatgyűjtés" folyt.

Ez az akció azért történik, hogy válaszoljunk azokra a lépésekre, amelyeket az oroszok tesznek az amerikai diplomaták ellen Oroszországban, valamint az akció válasz azokra a lépésekre, amelyeket az orosz diplomaták tettek az USA-ban, amelyek nem egyeztethetők össze az általános diplomáciai gyakorlattal"

– mondta a Reutersnek név nélkül nyilatkozó tisztségviselő.

Obama elnök már korábban is válaszlépéseket ígért az állítólagos orosz kibertámadások miatt, amelyek az elnökválasztási kampány során a Demokrata pártot, valamint több, ahhoz köthető csoportot értek. Emlékezet volt például, amikor a választás napján New Yorkban kikötötték, hogy az orosz diplomaták nem mehetnek a választói helységek közelébe.

A BBC szerint a San Franciscó-i orosz konzulátus is érintett a kitiltási-botrányban, az itt dolgozó orosz diplomatáknak és családjuknak 72 órája van elhagyni az országot.

A kitiltás nemcsak konkrét személyeket érint: az USA szankciókat vezetett be például az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) – a KGB utódszervezete – ellen is. Szankciók születtek négy GRU-ügynök – orosz katonai hírszerzés – ellen is.

Obama elnök közleményben tudatta, hogy a lépés valóban az amerikai diplomatákat és a választást ért orosz agresszió miatt történt – írja az RT.

Az adatlopásokat és azok közzétételét elrendelő parancs csakis az orosz kormány legmagasabb köreiben születhettek meg"

– áll Obama elnök közleményében, aki így magát Putyint vádolta meg kiberterrorizmussal.

A leköszönő amerikai elnök azt is bejelentette, hogy nyilvánosságra hoznak minden olyan dokumentumot, amely az orosz hekkerek tevékenységét részletezi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére