Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Bréking: az USA kitiltott 35 orosz diplomatát

888.hu

2016.12.29. 20:32

Az Amerikai Egyesült Államok által kitiltott diplomatáknak 72 órája van elhagyni az országot. A kitiltás okairól többféle sajtóhír is napvilágot látott.

A BBC szerint "az orosz diplomatákat a USA-t ért kibertámadások nyomán tiltották ki."

Az angol nyelvű Russia Today hírportál szerint 35 orosz diplomatát tiltottak ki az USA-ból, és lezártak két olyan épületet is, amely orosz tulajdonban van. Az orosz állami hírcsatorna a Reuterst idézve kijelentette: a lépés válasz volt az amerikai diplomatákat ért inzultusokra Oroszországban. A Reutersnek egy nevét nem vállaló amerikai tisztségviselő nyilatkozott, aki szerint a diplomatáknak 72 órájuk van elhagyni az Egyesült Államokat.

Az oroszok az amerikaiak által bezárt New York-i és marylandi irodáikba sem tudnak belépni péntek déltől. A BBC információi szerint ezekben a létesítményekben "adatgyűjtés" folyt.

Ez az akció azért történik, hogy válaszoljunk azokra a lépésekre, amelyeket az oroszok tesznek az amerikai diplomaták ellen Oroszországban, valamint az akció válasz azokra a lépésekre, amelyeket az orosz diplomaták tettek az USA-ban, amelyek nem egyeztethetők össze az általános diplomáciai gyakorlattal"

– mondta a Reutersnek név nélkül nyilatkozó tisztségviselő.

Obama elnök már korábban is válaszlépéseket ígért az állítólagos orosz kibertámadások miatt, amelyek az elnökválasztási kampány során a Demokrata pártot, valamint több, ahhoz köthető csoportot értek. Emlékezet volt például, amikor a választás napján New Yorkban kikötötték, hogy az orosz diplomaták nem mehetnek a választói helységek közelébe.

A BBC szerint a San Franciscó-i orosz konzulátus is érintett a kitiltási-botrányban, az itt dolgozó orosz diplomatáknak és családjuknak 72 órája van elhagyni az országot.

A kitiltás nemcsak konkrét személyeket érint: az USA szankciókat vezetett be például az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) – a KGB utódszervezete – ellen is. Szankciók születtek négy GRU-ügynök – orosz katonai hírszerzés – ellen is.

Obama elnök közleményben tudatta, hogy a lépés valóban az amerikai diplomatákat és a választást ért orosz agresszió miatt történt – írja az RT.

Az adatlopásokat és azok közzétételét elrendelő parancs csakis az orosz kormány legmagasabb köreiben születhettek meg"

– áll Obama elnök közleményében, aki így magát Putyint vádolta meg kiberterrorizmussal.

A leköszönő amerikai elnök azt is bejelentette, hogy nyilvánosságra hoznak minden olyan dokumentumot, amely az orosz hekkerek tevékenységét részletezi.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére