Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brit fiatalok paintballal és gyúrással készültek az ISIS-hez való csatlakozásra

888.hu

2018.04.19. 12:18

Londonban a napokban öt fiatalt ítélt el a helyi bíróság, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni. A legfiatalabb 15, a legidõsebb 20 éves. A szíriai harcokra és a "mártírrá válásra" paintballal és gyúrással készültek volna fel.
LONDON, 12:18

Londonban a napokban öt fiatalt ítélt el a helyi bíróság, akik az Iszlám Államhoz akartak csatlakozni. A legfiatalabb 15, a legidősebb 20 éves. A szíriai harcokra és a "mártírrá válásra" paintballal és gyúrással készültek volna fel.

A bíróság elé került annak a két brit fiatalnak az ügye, akik paintballal készültek arra, hogy Szíriában az Iszlám Állam oldalán harcolva váljanak "mártírokká" – írja az Independent.

A 18 éves Yousif Alsyed és bátyja, a 20 éves Ahmed egy ötfős bandának volt a tagja, akik támogatták az ISIS-t, valamint csatlakozni is akartak a szervezethez. Erről tanúskodik Yousif egyik üzenete is, amelyben az áll, hogy Szíriába vagy Líbiába utazik, ahol mártír lesz – ismertette az ügyet a kelet-londoni Woolwich Koronabíróság bírája.

Ahmedet terrorizmushoz kapcsolódó információk gyűjtéséért, terrorcselekmény előkészületéért és terrorista propaganda terjesztéséért ítélte el a törvényszék. Négy és fél évet kell börtönben töltenie.

Yousifot terrorcselekmény előkészítéséért és terrorista propaganda terjesztéséért fogják elítélni várhatóan, az ítélethozatal pontos időpontja egyelőre még nem derült ki.

Mindkét férfi bűnösnek vallotta magát az ellenük felhozott vádakban.

A londoni városi rendőrség tisztje, Clarke Jarrett parancsnok elmondta a bíróság előtt, hogy a két vádlott paintballtáborban képezte magát a harcra, valamint rendszeresen konditerembe is jártak, hogy megfelelően edzettek legyenek a harchoz.

A testvérek rendszeresen küldözgettek egymásnak ISIS-t dicsőítő képeket és videókat"

– emelte ki a parancsnok. Hozzátette, hogy csatlakozni szerettek volna a szervezethez, ám a hatóság végül megakadályozta őket ebben.

Egy búcsúüzenetet is elkészítettek, amelyet a rendőrök bizonyítékként foglaltak le. A mobiltelefonnal készült felvételen Ahmed azt üzeni a paintballtáborból, hogy ha nem térnek vissza épségben, akkor gondoskodjanak a családjukról.

A nyomozók 2016-ban figyeltek fel a fiatalok beszélgetéseire, akik a kódolt üzeneteket küldő Telegram alkalmazáson keresztül érdeklődtek annak lehetőségeiről, hogy Szíriába utazzanak és "mártírrá váljanak". A fiúk egy jemeni összekötővel beszélgettek a terrorszervezethez való csatlakozás lehetőségeiről.

A két fiatal további három embert akart beszervezni, akik 18, 16 és 15 évesek. A 18 éves fiú négy év két hónapos, a 16 éves pedig két év nyolc hónapos börtönbüntetést kapott. A legfiatalabb társuknak nem kellett börtönbe vonulnia, azonban részt kell vennie egy intenzív deradikalizációs programban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére