Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel a bevándorlás megállítása helyett a migránsok integrációját támogatja

Tóth Dalma

2019.04.10. 18:28

A következõ évtizedekben Európa prioritása az itt lévõ bevándorlók integrációja lesz, amely az Európai Unió és gazdaságának jövõjét, a befogadó társadalmak építésének sikerét jelenti majd - jelentette ki az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelõs tagja Brüsszelben szerdán.

Dimitrisz Avramopulosz a Régiók Bizottságának az Európai Parlamentben tartott ülésén kijelentette, az integráció az európai társadalmak és a gazdaság alapját képezi. Elmaradása azt jelentené, hogy a lakosság egy része nem venné ki részét a társadalomból, nem használhatná saját nyelvét, elidegenítve, kiutasítva érezné magát. Véleménye szerint mindez kockázatot hordoz magában, ugyanis ezek az emberek a társadalom ellen fordulhatnak.

Aki elkötelezett Európa jövője iránt, nemet mond ezekre"

– húzta alá.

Kiemelte, már több helyi közösség bizonyítja, hogy az integráció működik, az sokszínűséget és gazdagságot jelent, és nem ad okot aggodalomra.

Újabb migránshullámra figyelmeztet az osztrák belügyminiszter

2019. április 10. 12:58 Az Európát sújtó tömeges bevándorlás újabb hullámára figyelmeztette Brüsszelt az osztrák belügyminiszter, Herbert Kickl. A jobboldali FPÖ színeiben politizáló Herbert Kickl az Európai Bizottsághoz intézett levelében arra figyelmeztetett, hogy újabb nagyszabású migrációs hullám érheti el Európát Törökország irányából - számolt be a levél részleteiről a Junge Freiheit az osztrák Kronen Zeitungra hivatkozva.

"Most, hogy a migrációs válság alábbhagyott, azok megsegítésére kell összpontosítani, akik már itt vannak. Ha segíteni akarjuk Európa társadalmait és gazdaságát, mindenkit, a társadalom minden tagját támogatni kell" – fogalmazott.

Az uniós biztos elmondta azt is, hogy az Európai Bizottság támogatja a helyi közösségeket migrációval kapcsolatos integrációs törekvéseik sikere érdekében. Tájékoztatása szerint az uniós finanszírozás olyan bevándorlókat céloz, akik már jogszerűen tartózkodnak az Európai Unióban. A finanszírozási forrás tehát nem von el költséget az uniós polgároktól – közölte.

Avramopulosz végezetül kijelentette, a migráció megmutatta, hogy a demokrácia alapját jelentő elvek és értékek az utóbbi időben válságba kerültek. Európát a populizmus és a nacionalizmus terjedése fenyegeti, amely széttagoltságot okoz és aláássa az európai építkezést – fűzte hozzá.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére