Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszel már az új brit kormány összetételébe is bele akar szólni

888.hu

2016.07.14. 15:28

Élesen bírálta az új brit kormány összetételét az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön. De azért persze megpróbálnak konstruktívak maradni.
BRÜSSZEL, 15:28

Élesen bírálta az új brit kormány összetételét az Európai Parlament (EP) elnöke csütörtökön. De azért persze megpróbálnak konstruktívak maradni.

Martin Schulz szerint David Cameronéhoz hasonlóan, a szerdán hivatalba lépett Theresa May kormányfő kabinetje is inkább a Konzervatív Párt belső ellentéteinek elsimítását célozza meg, és nem az ország érdekeit szem előtt tartva alakult meg.

A kormány összetétele azt mutatja, hogy nagyobb hangsúlyt kap majd a toryk belső összetartása, mint az ország jövőjének alakítása - vélekedett.

Közleményében az EP elnöke úgy fogalmazott, nem szakadt meg a "veszélyes ördögi kör", és ez kárára lesz az Egyesült Királyságnak és Európának is.

Sajnálatos módon ezt eredményezte a szerencsétlen kimenetelű uniós tagságot elutasító brit népszavazás - hangsúlyozta Schulz, hozzátéve, hogy a párton belüli számítgatások kerültek a döntéshozatal fókuszpontjába.

Schulz ugyanakkor szabadkozott is:

csakúgy, mint a múltban, ezekben a nehéz időkben is konstruktívan együtt fogunk működni az új brit kormánnyal."

 Kérdés, hogy mennyire állhatnak majd konstruktívan a sztorihoz, ha már az új kormány megalakulásának első napján támadásba lendülnek.

Szerdán lépett hivatalba Theresa May új brit miniszterelnök, aki Boris Johnsont, London volt polgármesterét nevezte ki Nagy-Britannia külügyminiszterévé. Johnson a kormányzó brit Konzervatív Párt egyik legbefolyásosabb politikusa, aki a brit EU-tagságról júniusban tartott népszavazás előtt a Brexit-tábor, vagyis a kilépést pártoló kampánycsoport frontembere volt.

Az eddigi külügyminiszter, az EU-ban maradást pártoló Philip Hammond a pénzügyminiszteri tisztséget kapta.

Theresa May szerda este bejelentette, hogy kormányán belül külön Brexit-minisztérium jön létre, amelyet a Konzervatív Párt egyik politikusa, David Davis vezet miniszteri rangban.

Theresa May eddigi posztjára, a belügyminisztérium élére Amber Rudd eddigi energiaügyi miniszter került. Michael Fallon védelmi miniszter megtartotta e tisztségét az új brit kormányban is, Liam Fox korábbi védelmi miniszter pedig a nemzetközi kereskedelmi minisztériumot vezeti.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére