Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Brüsszelben bosszúhadjárat indult Magyarország ellen

Forisek Ádám

2018.04.12. 10:28

Bemutatták a magyar jogállamiság helyzetérõl szóló jelentést Brüsszelben, a bizottság tagjai között legalább 30 olyan képviselõ található, akik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány lobbilistáján is szerepelnek.

Az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) az Európai Parlament felkérésére azt vizsgálta, hogy Magyarország kapcsán fennáll-e az uniós alapértékek megsértésének egyértelmű veszélye.

A Judith Sargentini zöldpárti jelentéstevő által bemutatott tervezet szerint Magyarországon ez a veszély fennáll, ezért indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása.

A várhatóan júniusban szavazásra bocsátandó jelentés ősszel kerül majd az Európai Parlament plenáris ülése elé, amely adott esetben ennek alapján kezdeményezheti az atomfegyverként is emlegetett eljárás megindítását Magyarországgal szemben a "jogállamisági elvek megsértése" miatt.

A jelentést előterjesztő Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselőn kívül egy néppárti, egy liberális és két szociáldemokrata véleményformáló vett részt a dokumentum kidolgozásában.
Valami nem stimmel, úgy tűnik, hogy Brüsszel saját szájíze szerint hajlítja a szabályokat

Gál Kinga, a Fidesz EP-képviselője és a LIBE-bizottság alelnöke a jelentésre reagálva kiemelte, hogy 2004 óta a bizottság tagja, 2007 óta pedig az alelnöke, olyan jelentésről azonban még sosem folyt vita a bizottságban, amelyet az ülés kezdetének pillanatában kapnak meg a tagok. Senki más nem láthatta eddig Sargentini asszony szerint ezt a jelentést – érdekes módon a tartalom nagy részét a Népszava már kiszivárogtatta, holott a képviselő azt hangoztatta, hogy a választások előtt nem jön majd ki ilyen jelentés. Annak ellenére, hogy kevés ideje volt alaposan átnéznie a jelentést, a képviselő szerint ki kell vizsgálni ezeket az eljárásjogi kérdéseket.

Gál Kinga szerint a demokráciát az jellemzi a legjobban, hogy a szavazópolgárok 70 százalékos részvétel mellett megerősítették a kormányt az eddig járt úton – még ha az nem is "olyan színezetű, ahogy azt a migránsok kötelező betelepítése ellen továbbra is kiálló Magyarországot egy szubjektív életérzésből kiindulva szapuló Brüsszelben elképzelik."

Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP roma származású EP-képviselője, az EP alelnöke szintén felszólalt a LIBE-bizottság jelentését ismertető EP-vitában. Õ a felszólalásában felháborítónak tartotta, hogy a romákat próbálják felhasználni ahhoz, hogy üssenek a magyar kormányon, hiszen Orbán Viktor és kormánya volt, aki véget vetett a magyar romákat megfélemlítő Magyar Gárda felvonulásainak, valamint a romagyilkosságoknak, nem pedig a szocialista kormányok.

Morvai Krisztina EP-képviselő az ülésen úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak folyamatosan nekimegy az Európai Unió, mert "kiállunk a nemzeti szuverenitásunk és függetlenségünk mellett, nem hagyjuk hogy bevándorlóországot csináljanak belőlünk."

Reményét fejezte ki, hogy ezzel példát mutatunk más tagállamoknak is. Majd emlékeztetett, hogy 70 százalékos részvétel mellett kétharmados többséget szerzet a hazai választásokon a tömeges bevándorlást ellenző kormány, akiknek sikerült ellenállniuk az hatalmas túlerővel és a „Soros-csapatokkal” szemben.

Tóth Norbert, az Alapjogokért Központ vezetője szerint politikai nyilatkozatnak tekinthető és kevésbé jogi elemek domináltak a csütörtökön ismertetett jelentésben, amelyben a magyar jogállamiság helyzetét bírálták. Furcsállta azt is (Gál Kingához hasonlóan), hogy míg a bizottság átláthatóságról beszél, az EP-képviselők nem kapták meg előre a jelentés szövegét.

A LIBE mögött természetesen Soros György áll

A LIBE-bizottság tagjai között legalább 30 olyan képviselő található, akik a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány lobbilistáján is szerepelnek.

Judith Sargentini egyébiránt az Európai Parlamentben a bevándorlás egyik legelszántabb szószólójának számít. Hogy az általa írt jelentés mennyire politikai támadás, azt tökéletesen jelzi, hogy Sargentini egy korábbi Twitter-bejegyzésében arról is vallott: tíz éve működik együtt Soros György alapítványaival – mint írta – eredményesen.

Gulyás Gergely a jelentésre reagálva azt mondta, Brüsszel bosszúhadjáratot indít Magyarország ellen. A Sargentini-jelentésnek Gulyás szerint két oka van:

Az egyik a magyar migrációs politika, amely következetesen elutasítja a bevándorlást, a másik pedig a választópolgárokkal szembeni bosszú, akik egyértelműen és világosan kiálltak a jelenlegi polgári kormány mellett a választáson.”

(Hirado.hu)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére